twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 106
-Receive: 202
Kad bi svi, ljudi na svijetu...la la la...
|
 |
« : Lipanj 10, 2008, 08:01 » |
|
Ovo je takodjer bitno znati i dosta tesko je naci na netu cak i kad znate sta trazite jer su nazivi tih pravilnika toliko slicnih naziva, a odnose se na sve i svasta. Znaci, ako imate 60% invaliditeta na donje ekstremitete, mozete ostvariti pravo na smart karticu i s tim onu malo okruglu naljepnicu. A evo i kako : http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/3250.htm
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 30, 2010, 11:10 twinkielittlestar »
|
Evidentirano
|
I am a little  Ne mogu vas navući da dođete ali vas mogu natjerat da odete! 
|
|
|
| |
Zeljko
Blebetalo

Spol: 
Thank You
-Given: 10
-Receive: 25
|
 |
« Odgovor #76 : Srpanj 05, 2010, 16:52 » |
|
Twinkie, možeš na HZZO podići kopiju originalnog rješenja pa te ništa ne košta.  Strah me ići. Da me ne bi iscipelarili jer bi ja kao trebala imat prednost  a tu si u pravu, kako se guraju ti invalidi to nije normalno, kad bi vidjeli tebe u kolicima nastala bi panika jer bi se vidjelo da njima nije ništa pa bi te iscipelarili
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
moTo
Piskaralo

Thank You
-Given: 2
-Receive: 4
|
 |
« Odgovor #77 : Srpanj 05, 2010, 17:48 » |
|
Kaj svi čekaju u redu ili oni pravi invalidi imaju prednost?  LOL, posto su svi faktički "invalidi" ceka se u redu, samo mi je jos falilo da mi se neki penzic izruja... ali siguran sam da mozes ici preko reda ili dati nekom da umesto donese papire da ti ne cekas. po meni puno bolje rjesenje ako imas koga ps naravno portir ce ti na ulasku oma reci da je guzva i da ako ti nije hitno dodjes drugi dan. LOL
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srpanj 05, 2010, 17:52 moTo »
|
Evidentirano
|
|
|
|
njasa
Animator-moderator
Blebetalo

Spol: 
Thank You
-Given: 1
-Receive: 14
|
 |
« Odgovor #78 : Srpanj 05, 2010, 17:57 » |
|
jel oni to rješenje zadrže ili im treba samo na uvid?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ne treba mi kompas da vidim odakle vjetar sja.
|
|
|
nikon_vg
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 112
-Receive: 49
|
 |
« Odgovor #79 : Srpanj 05, 2010, 18:14 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
moTo
Piskaralo

Thank You
|
 |
« Odgovor #80 : Srpanj 05, 2010, 18:32 » |
|
jel oni to rješenje zadrže ili im treba samo na uvid?
ovako oni rijesenje zadrze kod sebe. ja sam napravio sljedece: uzeo sam sa sobom orginal i kopiju koja nije bila ovjerena kod javnog biljeznika - pokazao sam im orginal i dao kopiju nek si je zadrze, znaci pokazao sam mu orginal i covjek ljepo vidjel da ne pokusavam nista muljat. pa nisam lud da idem kod javnog pa da mi i on uzme 50-100 kn za svoju ovjeru. 
|
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 552
-Receive: 266
|
 |
« Odgovor #81 : Srpanj 05, 2010, 18:35 » |
|
Pametno, moTo, ako tak prolazi. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ko ne pije, admin nije 
|
|
|
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #82 : Srpanj 05, 2010, 18:42 » |
|
moTo, super ideja  A meni se baš tak sad nešto i ne žuri pa ću mali ipak pričekat. Lako dođem do Zg-a i starom karlovačkom cestom ako kaj budem morala  Na more i onak ne idemo skoro... Valjda će se unutar tjedan dana svi invalidi izredat ( koliko nas može bit u ovoj državi, jel?  ) . Pa da dođem ležerno tamo...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
moTo
Piskaralo

Thank You
|
 |
« Odgovor #83 : Srpanj 06, 2010, 14:41 » |
|
Pametno, moTo, ako tak prolazi.  pa naravno da prolazi, neam namjeru nikog ovdje muljat vec naprotiv pomoci ili ako nista drugo reci drugima na koji sam ja nacin dosao ko kartice.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #84 : Srpanj 06, 2010, 15:56 » |
|
Krivo si me shvatio.Nisam mislila da muljaš, nego da ti je možda to prošlo kod jedne osobe tamo, a netko drugi neće priznati tako.  U svakom slučaju super ideja. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ko ne pije, admin nije 
|
|
|
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #85 : Srpanj 06, 2010, 16:52 » |
|
Oni vam ne mogu, ne smiju uzeti nikakav original. Već sam napisala da kad kažu da se donese original, to znači da će oni samo imati na uvid originalne potpise, pečate itd. i onda sami sebi tamo na licu mjesta kopirat. Donošenjem originala i kopije i usporedbom na licu mjesta, možda skraćujemo cijelu proceduru na licu mjesta. Iako, nisu ni kopirke ne znam kako spore... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #86 : Srpanj 06, 2010, 16:59 » |
|
Da, samo kaj netko može reći da zbog kontrole moraju imati ovjerene originale. Zbog muljanja (kojih će i tako biti  ).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ko ne pije, admin nije 
|
|
|
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #87 : Srpanj 06, 2010, 18:00 » |
|
Kontrola?  Misliš da će je sada biti? Ako nije prije...  Uostalom, kako kažu, tako ću napraviti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
njasa
Animator-moderator
Blebetalo

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #88 : Srpanj 20, 2010, 15:56 » |
|
Evo, izgleda da su gužve prošle, danas bio muž za mene i kaže da nije bilo nikog 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #89 : Srpanj 20, 2010, 18:42 » |
|
Onda to znači da mogu i ja ići 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kesty
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 46
-Receive: 26
|
 |
« Odgovor #90 : Srpanj 31, 2010, 11:28 » |
|
Vratih si karticu u funkciju prije mjesec dana, ali me baš zanima koliko je ukinuto. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu. Zatim ju je poljubio i rekao: "Voljet ću te dok i posljednja ruža ne uvene".
|
|
|
Zeljko
Blebetalo

Spol: 
Thank You
-Given: 10
-Receive: 25
|
 |
« Odgovor #91 : Srpanj 31, 2010, 15:03 » |
|
 e to i mene zanima Ja sam prije par dana poslao poštom. Otišao sam u HZMIO i podigao prijepis rješenja o tjelesnom oštećenju, na njemu oni stave žig da je vjerno originalu. Ne mora se plaćati bilježnika. Sad me zsanima nakon koliko vremena će mi javiti da je važenje stare kartice produljeno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kesty
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 46
-Receive: 26
|
 |
« Odgovor #92 : Kolovoz 01, 2010, 07:25 » |
|
 e to i mene zanima Ja sam prije par dana poslao poštom. Otišao sam u HZMIO i podigao prijepis rješenja o tjelesnom oštećenju, na njemu oni stave žig da je vjerno originalu. Ne mora se plaćati bilježnika. Sad me zsanima nakon koliko vremena će mi javiti da je važenje stare kartice produljeno. Neće ti javiti je li ti prodiljena kartica ili nije, već će ti ju pustiti u funkciju ili neće. Morat ćeš riskirati. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu. Zatim ju je poljubio i rekao: "Voljet ću te dok i posljednja ruža ne uvene".
|
|
|
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #93 : Kolovoz 01, 2010, 21:04 » |
|
Ja bila u petak u Lučkom. Donijeli kopiju riješenja, ovjerenu kopiju. I sve one druge kopije šta su tražili. Odmah smo dobili papir na kojem piše da je utvrđeno da kao nema problema za daljnje korištenje kartice. I rekli su da se kartica aktivira kroz cca 2 sata. I to je sve po tom pitanju... S tim da smo jaaaaaako kasnili zbog gužve na cestama i vožnje po nekim zaobilaznicama po saroj karlovačkoj i došli smo u 15,45  Tako da ja nisam niti izašla iz auta nego sam mužu rekla, idi, lovi ih prije nego odu doma
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Phoebe
Početnik
Thank You
-Given: 0
-Receive: 2
|
 |
« Odgovor #94 : Rujan 05, 2010, 19:09 » |
|
Evo cisto da podijelim svoje iskustvo s vama. Mnogim osobama s invaliditetom koje nisu iz glvnog grada, pa tako i meni, bio je problem prouziti valjanost smat-kartice jer je u HAC-ovom dopisu pisalo da se to treba uciniti OSOBNO. Pa ipak, na njihovim internetskim stranicama sam kasnije procitala da se potrebni dokumenti mogu poslati i postom, sto sam i ucinila. "Navedene isprave možete dostaviti osobno ili poštom na adresu Hrvatske autoceste, Jadranska avenija 6, 10 250 Lučko." Poslala sam sve sto je trebalo i u najkracem mogucem roku dobila njihov pozitivan odgovor. Uistinu sam bila ugodno iznenadena 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Though we travel the world over to find the beautiful. We must carry it with us or we find it not. Ralph Waldo Emerson
|
|
|
alexia
dj alexia
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 37
-Receive: 51
|
 |
« Odgovor #95 : Rujan 05, 2010, 19:14 » |
|
Šteta što to prije nisam znala, ja bila u četvrtak i ono što mogu reći je da su jako neljubazni. Gospođa na šalteru mi je dala potvrdu na kojoj piše da sam bila i rekla je da ako bude kakvih problema na naplatnima da samo pokažemo potvrdu. Da i bilo je problema na naplatnim kućicama smo morali platiti jer još nije prošlo kroz sustav i nisu nas pustili. Potvrda ničem nije poslužila
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...ma koga lažem volim te... srce u meni presudit će da ipak ne kažem "ne" kad vratiš se
|
|
|
njasa
Animator-moderator
Blebetalo

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #96 : Rujan 05, 2010, 19:18 » |
|
Šteta što to prije nisam znala, ja bila u četvrtak i ono što mogu reći je da su jako neljubazni. Gospođa na šalteru mi je dala potvrdu na kojoj piše da sam bila i rekla je da ako bude kakvih problema na naplatnima da samo pokažemo potvrdu. Da i bilo je problema na naplatnim kućicama smo morali platiti jer još nije prošlo kroz sustav i nisu nas pustili. Potvrda ničem nije poslužila
To ste odmah putovali? Jer meni su rekli (odnosno mužu, on je išao za mene) da trebaju proći 2 sata prije nego aktiviraju karticu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
nikon_vg
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 112
-Receive: 49
|
 |
« Odgovor #97 : Rujan 05, 2010, 20:37 » |
|
To ste odmah putovali? Jer meni su rekli (odnosno mužu, on je išao za mene) da trebaju proći 2 sata prije nego aktiviraju karticu.
To je valjda novo.  Pred 2 godine smo sa frendicom na Lučkom odmah po preuzimanju kartice išli na autocestu i dok smo došli do KA, znači max ca 40 min kartica je već bila u funkciji.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alexia
dj alexia
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #98 : Rujan 05, 2010, 20:43 » |
|
da odmah smo išli cca trebalo nam je sat vremena do mog izlaza
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...ma koga lažem volim te... srce u meni presudit će da ipak ne kažem "ne" kad vratiš se
|
|
|
njasa
Animator-moderator
Blebetalo

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #99 : Rujan 05, 2010, 21:47 » |
|
da odmah smo išli cca trebalo nam je sat vremena do mog izlaza
meni je, čini mi se, i na toj potvrdi pisalo da treba pričekati dva sata 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alexia
dj alexia
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #100 : Rujan 05, 2010, 21:52 » |
|
meni je, čini mi se, i na toj potvrdi pisalo da treba pričekati dva sata  baš ću pgledati nemam pojma iskreno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|