Forum-OPP
Rujan 17, 2014, 05:29 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć KONTAKT Igre Pravila Contact Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 4 5 6   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Torte  (Posjeta: 51600 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kesty
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5707/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 51659

Thank You
-Given: 63
-Receive: 33



Awards
« : Siječanj 08, 2007, 00:23 »

Evo jednog recepta: ANANAS TORTA!

SASTOJCI: piškoti 1 konzerva ananasa - komadići, 4 dl kiselog vrhnja, 7 žlica šećera, 2 vrećice šlaga.

KAKO PRIPREMITI: Žlicom umiješati vrhnje i šećer (ne mikserom). Stavite konzervu ananasa u zdjelu, procijedite. Pomočite piškote u sok od ananasa iz konzerve pa slažite u zdjelu koju ste obložili folijom. Redajte red piškota, red vrhnja, red komadića ananasa, red piškota.... sve dok ne utrošite materijal (piškoti moraju biti na vrhu. Tortu ostavite u hladnjak da prenoći. Sutradan je ukrasite šlagom i poslužite.
Evidentirano

Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu. Zatim ju je poljubio i rekao: "Voljet ću te dok i posljednja ruža ne uvene".
 
kesty
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5707/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 51659

Thank You
-Given: 63
-Receive: 33



Awards
« Odgovor #1 : Siječanj 08, 2007, 00:28 »

BOMBA TORTA!

Sastojci :
5 jaja, 5 žlica šećera, 5 žlica brašna, 4 rebra čokolade, 8 žlica mlijeka, 250 g margarina, 250 g šećera u prahu, 250 g eurokrema, 100 g sjeckanih oraha, 150 g mljevenih oraha, sok od naranče, 2 šlaga.

Kako pripremiti :
BISKVIT: Umutiti snijeg od 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera. Kad je dobro umućeno dodati žumanjke, 50 g mljevenih oraha i 5 žlica brašna. Više ne miksati nego miješati drvenom žlicom. Sipati u podmazan kalup i staviti da se peče. Ubosti tortu čačkalicom, i ako čačkalica ostane suha, torta je pečena. Pečenu tortu ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa. Preliti je sa 4 rebra čokolade rastopljene sa 8 žlica mlijeka. FIL: Umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu i dodati 250 g eurokrema, 100 g sjeckanih oraha i 100 g mljevenih oraha te sok od 1 naranče. Ujednačiti kremu, premazati tortu u kalupu i staviti u frižider. Rashlađenu tortu izvaditi iz kalupa i staviti šlag.
Evidentirano

Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu. Zatim ju je poljubio i rekao: "Voljet ću te dok i posljednja ruža ne uvene".
kesty
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5707/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 51659

Thank You
-Given: 63
-Receive: 33



Awards
« Odgovor #2 : Siječanj 08, 2007, 03:00 »

Anitina torta

Sastojci za biskvit: 500 g brašna, 250-300 g šećera, cca. 400 ml sojinog mlijeka, 1 vrećica praška za pecivo, 1 vrećica vanilin šećera, 1 šaka oraha/maka/lješnjaka/rogača

Sastojci za kremu: 500 ml sojinog mlijeka, 4 vrećice pudinga od malina (ili po želji), 8 žlica šećera, 100 g margarina

Sastojci za žele: 250 ml soka od jabuke/maline/jagode/višnje, 2 vrećice pudinga od malina (ili po želji), 4 žlice šećera (po želji)

Priprema: Sastojke za biskvit miješajte mikserom. Biskvit ispecite u pećnici zagrijanoj na 175 °C. Prerežite ga na slojeve debljine oko 1 cm ili pojedinačno pecite sloj po sloj. Kremu pripremajte prema uputama na vrećici pudinga, a margarin umiješajte u hladan puding. Svaki sloj hladnog biskvita, prethodno namočenog mlijekom ili voćnim sokom, premažite ohlađenom kremom i želeom - na prvi sloj biskvita krema (i voće po želji), na drugi sloj biskvita žele (i voće po želji), a na zadnji sloj biskvita kremu, kojom premažite ostatak torte. Dekorirajte po želji voćem ili čokoladom.
Evidentirano

Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu. Zatim ju je poljubio i rekao: "Voljet ću te dok i posljednja ruža ne uvene".
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #3 : Srpanj 24, 2008, 13:24 »

 
Hladna čokoladna torta
 
 


Sastojci:

Za biskvit:
7 jaja
180 g šećera
180 g pšeničnog oštrog brašna
korica limuna

Za kremu:
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
7 žumanjaka
100 g čokolade
6 bjelanjaka
6 žlica šećera u prahu

Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja

Upute:
Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog pravokutni oblik. Od njega izrežite trake široke oko 6 cm, dugačke koliko i torta. Pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu pa poškropite rumom.

Krema:
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno miješajući dodajte žumanjke i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.

Dobivenu kremu izlijte na biskvit te stavite u hladnjak da očvrsne. Zatim izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgor i sa strane. Do posluživanja držite u hladnjaku.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #4 : Srpanj 24, 2008, 13:28 »

Čokoladna torta s ribizima


Sastojci:
paket gotovih biskvita za tortu
300 g čokolade za kuhanje
300 g šećera
5 g vanilijinih šećera
4 žumanjka
300 g maslaca
20 ml ruma
500 g crnog ribiza
200 g pinjola
7 dl slatkog vrhnja (za šlag)

Upute:
Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje. U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilijin šećer sa žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta.

Izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. U smjesu čokolade, žumanjaka i šećera dodajemo maslac i miješamo dok ne postane glatka.

Zatim dodamo rum, crne ribize te sve zajedno izmiješamo.

Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita.

Šlagom namažemo tortu sa strane i po vrhu.

Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana.

Ukrasite još i cvjetićima od šlaga.

Stavite u hladnjak na sat vremena.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #5 : Rujan 18, 2008, 17:08 »

ČOKOLADNA TORTA


http://i35.tinypic.com/50siew.jpg
Torte



BISKVIT
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg maslaca
15 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Žutanjak + šećer + maslac + rastopljena čokolada + brašno + prašak za pecivo, na kraju dodati snjeg od bjelanjaka. Staviti u kalup i peći.
Kada je pečeno poškropiti sa 1 dlc mlijeka.

KREMA
1/2 l vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhnje

Kuhati dok se čokolada ne rastopi, pričekati da se malo ohladi te preliti po biskvitu.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #6 : Rujan 18, 2008, 17:19 »

SACHER TORTA

http://www.sisifranz.com/wp-content/800px-sachertorte_dsc03027.JPG
Torte




Sastojci:
130 g šećera
6 jaja
100 g brašna
35 g kakaa u prahu
40 g očišćenih badema
cimet u prahu
100 g maslaca

Za kremu i glazuru:
marmelada od marelica
200 g šećera
20 g kakaa u prahu
čokoladne mrvice (za garniranje)


Opis:
Omekšali maslac pjenasto izradite sa šećerom, kakaom, malo cimeta i 6 žumanjaka. Napravite snijeg od 6 bjelanjaka i dodajte ga smjesi od žumanjaka i maslaca.
Primiješajte 80 g brašna i bademe koje ste prethodno popržili i usitnili.
Kalup za tortu zamastite maslacem i pobrašnite.
Ulijte tijesto i pecite 40 minuta na 160-180°c. 2-3 žlice marmelade izradite s 50 g rastopljenog šećera dok ne dobijete tekuću želatinu. Za glazuru, 150 g šećera kojeg ste pomiješali s malo vode rastopite na slaboj vatri, ali pazite da se ne karamelizira. Rastopljenom šećeru dodajte kakao i promiješajte. Tako dobivenu kremu držite na toplom da ostane mlaka.
Pečeni biskvit izvucite iz pećnice i pustite da se ohladi. Tortu natopite želatinom od marelica pa je jednakomjerno prelijte glazurom od kakaa. Glazura će hlađenjem postati polutvrda. Stranice torte ukrasite čokoladnim mrvicama. Na kraju, pomoću vrećice za ukrašavanje tortu možete ukrasiti bijelom glazurom.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #7 : Rujan 18, 2008, 17:20 »

Torta od jagoda i badema



Sastojci:

Biskvit
-75 g brašna
-Prašak za pecivo
-50 g gustina
-3 jaja
-100 g šećera

Krema
-700 g jagoda
-300 g jogurta
-70 g badema
-350 g slatkog vrhnja
-130 g šećera
-2 vanilin šećera
-Želatina

Priprema:

Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode. Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snjeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati. Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peći, u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta.

Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmješati sa 75 g šećera. U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina u hladnoj vodi i polako umješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda.
Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga krmom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera.
Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na šnice te naslagati po sredini torte.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #8 : Rujan 18, 2008, 17:21 »

Schwarzwald torta



Za pripremu Shcwarzwald torte potrebni su sljedeći sastojci:

Za tijesto:

    * 125 g pšeničnog brašna,
    * 10 g kakao praha,
    * malo praška za pecivo,
    * 50 g sećera,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * prstohvat soli,
    * 100 g maslaca ili margarma.

Za biskvit:

    * 4 jaja,
    * 2 žlice vrele vode,
    * 100 g šećera,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * 75 g pšeničnog brašna,
    * 30 g  Gustina,
    * 10 g kakao praha,
    * malo mljevenog cimeta,
    * 1/2 žličice praška za pecivo.

Za nadjev:

    * 750 g očišćenih višanja,
    * 75 g šećera,
    * 30 g Gustina,
    * 3 žlice višnjevače,
    * 0,75 l  slatkog vrhnja ili 4 vrećice šlag pjene,
    * 50 g šećera u prahu,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * 3 vrećice Dr. Oetker Kremfix-a.

Za ukrašavanje:

    * 30 g grubo ribane čokolade.

Postupak pripreme Shcwarzwald torte

Tijesto

Pomiješajte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo te prosijte u posudu za miješenje. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i maslac.
Sastojke mutite mikserom  prvo najmanjom a zatim najvećom brzinom, na kraju izlijte sadržaj na radnu površinu.
Ako se lijepi, ostavite ga da odstoji malo na hladnom. Tijesto razvijte valjkom za tijesto (oklagijom) i položite ga na dno podmazanog kalupa.
Izbodite ga više puta vilicom i stavite da se peče.
Zagrijati pećnicu i peći 15 minuta na 200 - 220'C.
Nakon što se tijesto ispeklo, uklonite obruč s kalupa, ostavite kolač da se ohladi i položite na tanjur.

Biskvit

Pjenasto izmutite jaja s vrelom vodom muteći oko jedne minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, postepeno dodajte u smjesu od jaja i mutite još
2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakao prahom, cimetom i praškom za pecivo. Prosijte pola ove količine na smjesu od jaja, mutite mikserom najmanjom brzinom,
potom dodajte ostatak mješavine brašna. Izlijte u podmazan i brašnom posuti kalup.
Zagrejati pećnicu i pećl 25 - 30 minuta na 170 - 200'C.
Kada je biskvit pečen, uklonite obruč kalupa i ostavite ga da se ohladi.

Nadjev

Pomiješajte očišćene višnje sa 75 g šećera i ostavite ih malo da odstoje, kako bi pustile sok. Stavite ih na vatru da kratko praključaju,
stavite ih da se ocijede i ohlade, i odmjerite 250 ml (1/4 l) soka (eventualno dopuniti vodom).
Pomiešajte Gustin s 4 žlice tog soka, ostatak soka stavite da se kuha. Kad proključa, skinite sok s vatre i dodajte stalno miješajući umućeni Gustin.
Vratite na kratko na vatru da zavri, dodajte višnje i ostavite da se smjesa ohladi. Dodajte 25 g šećera i višnjevaču. Umutite slatko vrhnje ili šlag sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i Kremfix-om.

Torta

Na tijesto prvo nanesite polovicu smjese od višanja, pa preko toga premažite 1/3 šlaga.
Biskvit presijecite vodoravno, tako da dobijete 2 kore. Jednu koru stavite preko šlaga, lagano pritisnite i nanesite ostatak smjese od višanja.
Premažite polovicom preostalog šlaga i pokrijte drugom korom. Nanesite preostali šlag, polazeći od rubova, u obliku kupole.
Posipajte tortu odozgo i sa strane grubo ribanom čokoladom.

Gotovu Shcwarzwald tortu možete ostaviti u zamrzivač da se malo stegne, narezati na kriške i servirati.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #9 : Rujan 18, 2008, 17:22 »

Pijesak torta



1,5 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
2 pudinga od čokolade
3 čaše od jogurta šećera
37,5 dag margarina
3 vanilin šećera
30 dag keksa
30 dag oraha
30 dag kokosa


Ovo je već legendarna torta koja se ne peče i ja je pravim ovako:
U 0,5 l mlijeka skuhati 2 pudinga od čokolade sa 1 čašom šećera.U vruče umiješati 12,5 dag margarina.
Dodati 1 vanilin šećer i mljeveni keks.

U 1 l mlijeka skuhati 4 pudinga od vanilije sa 2 čaše šećera.
U vruče umiješati 25 dag margarina.
Masu prepoloviti i u jedan dio dodati 1 vanilin šećer i kokos brašno,a u drugi dio dodati 1 vanilin šećer i mljevene orahe.

U kalup za tortu redati navedenim redom ove mase jednu na drugu.Ohladiti u hladnjaku ,otvoriti kalup i ukrasiti tortu šlagom.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #10 : Rujan 18, 2008, 17:27 »

Mousse au chocolate





Sastojci:

100g pšeničnog brašna,
25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba,
3 žličice Dr. Oetker Orginal Backin praška za pecivo,
125g šećera,
Dr. Oetker vanilin šećer,
prstohvat soli,
3 jaja,
125g maslaca ili margarina.
Mousse au chocolate krema za torte


Priprema tijesta: 

Pomješajte u zdjeli 100g pšeničnog brašna, 25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba i 3 žličice Dr. Oetker Backin praška za pecivo. Dodajte 125g šećera i omot Dr. Oetker venilin čećera, prstohvat soli, 3 jaja i 125g omekšalog maslaca ili margarina. Uz pomoć električne mješalice 2 minute na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Ulijte ga  u okrugli kalup namaštenog dna, prekrivenog papirom za pečenje. Prethodno ugrijte pećnicu i zapečite tijesto na 180C oko 30minuta.



Upute za pripremu kreme:

Prašak za kremu istresite u zdjelu, dodajte mlijeko i slatko vrhnje i mješajte uz pomoć prvo 1 minutu na najmanjoj, a zatim 3 minute na najvećoj brzini. Mousse au Chocolate kremom premažite tijesto i poravnajte. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Prije posluživanja po žalji ukrasite šlagom ili bijelom čokoladom.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #11 : Rujan 18, 2008, 17:29 »

Ledeni vjetar s voćem




POTREBNO:   

KORE:
9 bjelanjaka
30 žlica šećera
žlica octa
2 žlice oštrog brašna
KREMA:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dag margarina
1 l slatkog vrhnja
banane, jagode, kivi

NAČIN PRIPREME:  
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno. Veliku tepsiju premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom. Istresti smjesu, poravnati i peći na 150' C oko 1 sat, pa hladiti u isključenoj pećnici. Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake. Tući žumanjke sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin. Slatko vrhnje istući u šlag, a voće narezati na kolutove. Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trećinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trećinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i treću koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom. Rezati na šnite.
Evidentirano

Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #12 : Rujan 18, 2008, 17:37 »

TORTA OD SIRA I VIŠANJA

http://i36.tinypic.com/2d6tjqe.jpg
Torte


Sastav:

tijesto:
220 g brašna
75 g sitnog šećera
1,5 žličica praška za pecivo
100 g maslaca
1 jaje
ribana korica limuna

nadjev:
1 tegla višanja
500 g svežeg sira
150 ml slatkog vrhnja
170 g šećera
1 vanilin šećer
korica limuna
4 jaja
1 puding od vanilije

i još:
70 g mljevenih, ne guljenih badema
1 žlica šećera
po malo cimeta i klinčića

Priprema
Umjesite od navedenih sastojaka glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
U međuvremenu napraviti nadjev. Izmutiti žicom sir sa slatkim vrhnjem, šećerom, jajima, pudingom i aromama.
2/3 tijesta razvaljati na dno kalupa vel. 26cm, od ostatka formirati obod visine oko 4 cm. Izmiješati bademe sa šećerom i začinima, time posuti podlogu blago pritisnuti . .
Preko pažljivo nanijeti pola fila, poslagati dio višanja, premazati ostatkom fila, a ostale višnje lagano utisnuti u fil.
Peći na donjoj trećini pećnice na oko 180 st., oko 45-50 minuta. Gotov kolač ostaviti 10 min u isključenoj pećnici, zatim ga izvaditi i posuti šećerom u prahu.
Evidentirano

larisa
Profesionalac
******

Karma: +528/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 1462

Thank You
-Given: 8
-Receive: 0



Awards
« Odgovor #13 : Rujan 18, 2008, 20:21 »

 
Evidentirano
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #14 : Rujan 26, 2008, 14:15 »

Čokoladni san



Sastojci

2 šalice   smeđeg šećera
1 šalica   oštrog brašna
1 šalica   mekog brašna
1 1/2 žličica   praška za pecivo
1 1/2 žličica   sode
3/4 šalice   kakaa
2 jaja
1 šalica   mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice   arome vanilije
1/2 šalice ključale vode

krema

2 šalice   mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice   šećera
1 žličica   instant kave (nessice)
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade

glazura

200 g   čokolade za kuhanje
50 g   maslaca
5 žlica   ulja


Priprema

Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…



Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima
Evidentirano

sibirska pijavica
Ovisnik
*******

Karma: +6691/-5
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16208

Thank You
-Given: 202
-Receive: 226



Awards
« Odgovor #15 : Prosinac 14, 2008, 15:34 »

e ovako...volim puding od vanilije i visnje....i sad ispečem biskvit (onak obični) skuham puding natrpam višnje i eto ga torta e sad jel trebam staviti želatinu u puding da se lakše stvrdene? ili je ovo glupost i nek se ostavim kuhače
Evidentirano

I\\\'m not mean. You \\\'re just a sissy.
lu
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +27379/-11
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 90807

Thank You
-Given: 1566
-Receive: 745



Awards
« Odgovor #16 : Prosinac 14, 2008, 15:38 »

Puding moraš skuhati sa manje mlijeka (da bude gušće), a obično se stavi i margarina koji će sve držati na hrpi i zgusnuti!
Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
sibirska pijavica
Ovisnik
*******

Karma: +6691/-5
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16208

Thank You
-Given: 202
-Receive: 226



Awards
« Odgovor #17 : Prosinac 14, 2008, 15:40 »

Puding moraš skuhati sa manje mlijeka (da bude gušće), a obično se stavi i margarina koji će sve držati na hrpi i zgusnuti!


hm a koliko margarina? ako stavljam 2 pudinga ide 1L mlijeka...znaci da stavim tipa 800mL 
Evidentirano

I\\\'m not mean. You \\\'re just a sissy.
lu
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +27379/-11
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 90807

Thank You
-Given: 1566
-Receive: 745



Awards
« Odgovor #18 : Prosinac 14, 2008, 15:50 »

800 ml će biti ok (premda možeš staviti i 700), a margarina možeš staviti ili pola ili cijeli, po želji. Ne bude previše ni cijeli. Samo sve to dobro izmiksaj da dobiješ kremu i da ne bude grudica. Prelij preko biskvita odmah, pa tek onda stavi hladiti!
Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
sibirska pijavica
Ovisnik
*******

Karma: +6691/-5
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16208

Thank You
-Given: 202
-Receive: 226



Awards
« Odgovor #19 : Prosinac 14, 2008, 15:54 »

  fala
Evidentirano

I\\\'m not mean. You \\\'re just a sissy.
tigrica
Ovisnik
*******

Karma: +1610/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3345

Thank You
-Given: 8
-Receive: 12



Awards
« Odgovor #20 : Prosinac 16, 2008, 23:07 »

baš niti na jednom rođendanu ne jedem tortu al sutra ću pokušati....
 
Evidentirano

Samo je jedna prava sreća u životu: voljeti i biti voljen. ❤
lu
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +27379/-11
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 90807

Thank You
-Given: 1566
-Receive: 745



Awards
« Odgovor #21 : Ožujak 21, 2009, 23:23 »

TORTA BOMBA



Biskvit:

9 žumanjaka
9 žlica šećera
9 žlica oraha
6 žlica brašna
Pola praška za pecivo
Snijeg od 9 bjelanjaka

Sve dobro izmiksati i peći i plitkom (crnom) plehu na temperaturi 200 stupnjeva
Krema:
1 litra mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice gustina
20 dag šećera
Sve skuhati, pa u hladno dodati  1 margarin

Potrebno  je  12 banana  (premazane limunovim sokom da ne pocrne) koje se slažu u 3 reda. U prvi red se slažu 3 banane u jedan ugao i 3 u suprotni ugao. Zatim sve premazati kremom i šlagom od slatkog vrhnja, pa u svaki ugao po 2 banane i na kraju po jedna. Svaki red premazati kremom i šlagom.
Krajeve biskvita na kojima nema banana saviti i spojiti, pa premazati ostatkom kreme i šlaga i rastopljenom čokoladom (mlakom).


« Zadnja izmjena: Ožujak 21, 2009, 23:59 lu » Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
masiracha
original
moderator
Ovisnik
*****

Karma: +7746/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7957

Thank You
-Given: 121
-Receive: 103



Awards
« Odgovor #22 : Ožujak 22, 2009, 13:31 »

uh Lu, dobra ova bomba
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +27379/-11
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 90807

Thank You
-Given: 1566
-Receive: 745



Awards
« Odgovor #23 : Ožujak 22, 2009, 14:02 »

uh Lu, dobra ova bomba


Aha! Danas je na stolu! Dođe tko?
Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
♪♫ Cassidy ♫♪
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +10105/-1
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11699

Thank You
-Given: 110
-Receive: 133



Awards
« Odgovor #24 : Ožujak 22, 2009, 14:10 »

Mogu ja
Evidentirano

 Str: [1] 2 3 4 5 6   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Forum-OPP | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.746 sekundi uz 25 upita.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 3: index.croatian-utf8 (default), Modifications.croatian-utf8 (default), HidePost.croatian-utf8 (default).
Files included: 15 - 615KB. (show)
Cache hits: 12: 0.00070s for 75768 bytes (show)
Queries used: 25.

[show queries]