Forum-OPP
Travanj 24, 2014, 10:23 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć KONTAKT Igre Pravila Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: instalacija drivera za grafičku karticu  (Posjeta: 6455 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« : Siječanj 03, 2009, 18:15 »

E, kako sve moram sam  , jedna igra mi stalno daje obavijest da imam stare drivere za grafičku i to, pa bi htio instalirati nove. Ali nisam niti siguran koju grafičku uopće imam, i koji driver uopće treba skinuti? i da li je to zapravo jednostavno instalirati?
Evidentirano

twinkielittlestar
moderator
Ovisnik
*****

Karma: +8579/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 14321

Thank You
-Given: 273
-Receive: 553


Kad bi svi, ljudi na svijetu...la la la...


Awards
« Odgovor #1 : Siječanj 03, 2009, 18:19 »

Moj muž prvo pita, koje Windowse imaš i na kojem jeziku. Pa ti onda dalje upute kažem...   
Evidentirano

I am a little   Ne mogu vas navući da dođete ali vas mogu natjerat da odete!  
john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« Odgovor #2 : Siječanj 03, 2009, 18:20 »

windows xp, engleski
Evidentirano

Ramiro
RocknRolla
Ovisnik
*******

Karma: +5104/-7
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 4635

Thank You
-Given: 7
-Receive: 19


Al Gran Pueblo Argentino Salud


Awards
« Odgovor #3 : Siječanj 03, 2009, 19:04 »

Ja imam graficku AGP PowerColor Radeon HD 2600 Pro  512MB 128bit DDR2

No sto sve to vrijedi kad su joj Driveri toliko debilni da to nije za vjerovat

Instaliro sam ih 10 puta i to doslovno i mislim da sam svaki put na drugi nacin i dobro da mi je jednom uspjelo stavit ih napokon

Prije sam imo Nvidi-nu graficku i bila je mrak dok nije crkla nakon 2 godine al je radila ko zvjer prije sam mislio da su Radeon graficke predobe a sad znam da su cisti kurac naspram Nvidie
Evidentirano


Coronados de gloria vivamos
O juremos con gloria morir.
john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« Odgovor #4 : Siječanj 03, 2009, 19:09 »

je, mene je zajebavalo jedanput zbog čega su mi igre trzale, imale smetnje i to poslije instalacije jednog drivera za staru grafičku... 
Evidentirano

Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #5 : Siječanj 03, 2009, 20:55 »

  Let's play ball ... 


Znači idemo po redu:

ATI vs NVIDIA

ATI:
- bolji omjer cijena/dobiveno
- loše pisani driveri

NVIDIA:
- lošiji omjer cijena dobiveno
- odlični driveri (samostalni su)

Ukratko za manje para bolje performanse se dobiju od ATI.a ali obično treba čekat na drivere, zakrpe itd. Više para NVIDIA ali je zato stabilna, trenutno u zaostatku za ATI jem (ATI ih je sredio sa dvije jezgre na jednog grafičkoj....). Uglavnom nekom drugom prilikom.



Nadogradnja drivera:
- uvijek potrebna (i kod jednih i kod drugih) pogotovo ako posjedujete novije grafičke (na starijima nije toliko bitno)
- kod ATI.a potrebno je imati .NET instaliran - bez njega će Vam frcat razne greške (naravno ako instalirate Control centar, što je defaultna instalacija)
- ako se koristi samo driver (bez CC.a) onda može ić i bez .NET.a na sustavu
- sa Vistom dolazi .NET već instaliran (zgodno je za znati)


@john_constantine

Prvo ćeš saznati koju grafičku imaš, operativni sustav si već reko - pa ti dam link na stranice i upute šta trebaš instalirat/deinstalirat

Znači direkno otvaranje Device managera:

1. Start -> Run


2. Otvori ti se


3. Tu umjesto toga na slici upiši: "devmgmt.msc" - bez navodnika
Dobit ćeš nešto slično ovome (sa drugim uređajima)


4. Klikni na plus znak kraj Displey adapters i ovdje napiši što tamo piše .
Evidentirano

john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« Odgovor #6 : Siječanj 03, 2009, 21:01 »

znam da imam onda Nvidia    Hvala na pomoći, force 
Evidentirano

xnet
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5277/-15
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 17571

Thank You
-Given: 91
-Receive: 46


Lud, zbunjen, normalan ....


WWW Awards
« Odgovor #7 : Siječanj 03, 2009, 21:23 »

Pa i ja imam NVIDIU ....... Bog i batina !   
Evidentirano

Tajna života je poštenje i pravednost.  Ako to možete odglumiti, uspjeli ste !  (Groucho Marx)
Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #8 : Siječanj 03, 2009, 22:34 »

Nema na čemu.

Ak kome treba link:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Evidentirano

Zok
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +1637/-1
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2870

Thank You
-Given: 216
-Receive: 84



Awards
« Odgovor #9 : Siječanj 03, 2009, 23:28 »

realno ja sam uvijek sa nvidinim grafičkima imao problema dok me atijeva niti jedna nije iznevjerila
Recimo na primjer imao sam nvidiinu 128mb i kada sam pokrenuo ETS (euro truck simulator) trzalo se do bola nikako nisam mogao normalno igrati niti na najslabijim postavkama 640X480,
A sa ati 9600 isto 128mb igram na 1024X768 sa svime na sredini u postavkama igram bez trzanja.
Znam da recimo buraz nije nikako mogao pokrenuti gta vc sa geforce,dok sam ja sa atijevom daleko slabijom igrao bez problema.
Inače drivere sam skinuo (našao) bez ikakvih problema,u google sam upisao puni naziv grafičke i prvo mi je našao drivere.
Evidentirano
Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #10 : Siječanj 04, 2009, 00:34 »

Možda ti je bila uključena neka opcija koja je po defaultu na jednim driverima uključena, a na drugim isključena. (tu obično spadaju antialising, anizotropno filtriranje i još neke sitnice ... ).

Naime puno ovisi o igrici i podešenju druvera.

Osim gore navedenoga nerijetko postoje patchevi koji riješavaju dobar dio problema.

Citat:
Inače drivere sam skinuo (našao) bez ikakvih problema,u google sam upisao puni naziv grafičke i prvo mi je našao drivere.


Ja se ni ne služim googlom (osim za traženje točne adrese proizvođačevih stranica). Odem direkno na proizvođačeve stranice i tamo skinem driver. Al to je nebitno zato što je uvijek bolje pitat ak ne znaš neg ić nešt napamet raditi (čak i uz pomoć nezaobilaznog googla).


ATI obično iznevjeri na novim igricama i karticama. Jednostavno mora proć par mjeseci (ili barem mjesec dana) dok srede drivere i sve uključe na kartici koju su izdali.
Evidentirano

john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« Odgovor #11 : Siječanj 04, 2009, 00:36 »

e da li taj antialiasing poboljšava grafiku? kada to stavljam u igre, onda se javljaju problemi, blaga usporenost i slično...
Evidentirano

Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #12 : Siječanj 04, 2009, 00:52 »

Antialising ti je zaglađivanje rubova.

Znači da ti neki rub ne bude nazubljen nego da bude zaglađen. Nastoj izbjegavat tj. gasit to ako ti je stalo do performansi.

Probavaj mjenjat kvalitetu toga (manje je lošije znači 2x je lošije zaglađivanje od 4x) dok ti ne postane zadovoljavajuć FPS (broj framova u sekundi).


Za prikaz FPS.a ti je odličan fraps.

http://www.fraps.com/download.php

Kod frapsa samo pripazi koja je tipka za snimanje filmova da si ne zakrčiš hard slučajnim snimanjem igranja igrice.
Evidentirano

Zok
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +1637/-1
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2870

Thank You
-Given: 216
-Receive: 84



Awards
« Odgovor #13 : Siječanj 04, 2009, 00:53 »

ma to sam i mislio da sam preko gugla našao proizvođačevu stranicu lol.
Evidentirano
john_constantine
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +4038/-27
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 24819

Thank You
-Given: 384
-Receive: 105



Awards
« Odgovor #14 : Siječanj 04, 2009, 01:01 »

aha, ma ja sam mislio da to poboljšava grafički izgled... Ma imam originalni witcher i grafika mi nikako ne izgleda kao na coveru, makar tako je i bolje, jer i ovako pomalo trza. A sutra ću probati to za driverima, pa da vidimo da li će pomoći. Već i brothers of arms, najnoviji prvi put šteka kod onih misija kada pada kiša.  Ako ne, nabaviti ću još jednu grafičku, ipak komp može imati dvije grafičke. 
Evidentirano

Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #15 : Siječanj 04, 2009, 02:13 »

Ne može komp imati dvije grafičke ako nisu iste i ako ploča ne podržava crosfire ili SLI tehnologiju (i u tom slučaju grafičke moraju biti identične).

Za brothers in arms i taj famozni "crni petak" nivo ti postoji patch mislim čak za igricu (ali nisam siguran) i naravno da moraš imat najnovije drivere.

Da imaš ATI iskusio bi rušenje igrice na tom nivou.

Inače po reviziji drivera (nebitno koji proizvođač) obično nove igrice dobiju preko 10% na performansama. (bar u prvih par revizija od izlaska igrice)

Tako da bez mjesečne nadogradnje drivera nema smisla igrati nove igrice  .
Evidentirano

Zeko
Još uvijek oko 90 :) 26.9.2013.
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +2130/-19
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 8253

Thank You
-Given: 44
-Receive: 20


Kamo nestade manekenka? :)


Awards
« Odgovor #16 : Siječanj 04, 2009, 05:30 »

znam da imam onda Nvidia   Hvala na pomoći, force 


Samo pripazi koja ti je graficka, jer nisu isti driveri za sve graficke... Da kasnije ne bi bilo...
Evidentirano


Mlad u srcu, star u kostima...
** Live life & breathe deep **
♪♫ Cassidy ♫♪
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +10105/-1
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11699

Thank You
-Given: 110
-Receive: 133



Awards
« Odgovor #17 : Kolovoz 25, 2009, 22:51 »

Joooj dragi moji da se ubacim u ovu temu sa dogovštinama instaliranja drivera

Uglavnom,imala sma kvar kompa i naravno nakon toga ubacivanje novih windowsa bla...bla...bla...sve 5,sve štima,mrak no ubacujem ja tako drivere jedne po jedne i dođe red na drivere od grafičke majćicu im ubacim ja njih i restartira se komp i poćne pokretanje windowsa-pozdravna porukica i monitor se ugasi mislim si,mrak,krepao mi monitor ili su driveri u banani,nešto je...pokrenem windowse u safe mode i sve radi,monitor ko vurica WTF
Maknem ja drivere,deinstaliram i slikica za 5 ali hebiga ja hoću da mi grafika bude mrak...idem ja update windowsa,gledam ko tukac,više mi ništa ne pada na pamet,skinem service pack 3 sve radi...skinem ja drivere sa update drivera za grafičku opet isto---> monitor se gasi
i sjetim se ja da imam spojen TV na komp upalim TV,stisnem na PC i vid slikice pokrenem ATI CCC namjestim koji mi je glavni monitor i sve radi


Eto,kako neki problem izgleda ogroman i da srce stane a na kraju bagatela
Evidentirano

Force
Administrator
Ovisnik
*****

Karma: +6654/-9
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 2734

Thank You
-Given: 17
-Receive: 96



Awards
« Odgovor #18 : Kolovoz 25, 2009, 23:58 »

Da ili otpojiš TV tako da ti blentavi ATI ne shvati krivo primarni display. Al možda je i do porta na grafičkoj ovisi kako je tv spojen ... jer novije grafičke imaju 2 DVI izlaza ...
Evidentirano

♪♫ Cassidy ♫♪
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +10105/-1
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11699

Thank You
-Given: 110
-Receive: 133



Awards
« Odgovor #19 : Kolovoz 26, 2009, 00:01 »

Da ili otpojiš TV tako da ti blentavi ATI ne shvati krivo primarni display. Al možda je i do porta na grafičkoj ovisi kako je tv spojen ... jer novije grafičke imaju 2 DVI izlaza ...

Ma znam
Samo to je bilo više u pitanju moja brzopletost i trenutan manjak ideja tj umor

Jednostavno mi nije palo na pamet tog trena
Evidentirano

nikon_vg
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3950/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 10544

Thank You
-Given: 229
-Receive: 65



Awards
« Odgovor #20 : Kolovoz 26, 2009, 23:03 »

Ovo kaj je Force napisal za blesavog ATI-ja i zaje... s driverima sve stoji

Dijelovi ove poruke su sakriveni
Registrirajte se Log-In da vidite sakriveni sadržaj.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 26, 2009, 23:06 nikon_vg » Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Forum-OPP | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.848 sekundi uz 27 upita.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 3: index.croatian-utf8 (default), Modifications.croatian-utf8 (default), HidePost.croatian-utf8 (default).
Files included: 15 - 613KB. (show)
Cache hits: 13: 0.00104s for 77376 bytes (show)
Queries used: 27.

[show queries]