jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 14
-Receive: 22
|
 |
« : Veljača 12, 2009, 09:37 » |
|
e ajmo se prisjetiti onoga što znamo ili što smo učili u nižim razredima osnovne škole  pjesmice, recitacije.... evo krećem s jednim blesavim stičekom, Antuntunom  KAKO ŽIVI ANTUNTUN
U desetom selu Živi Antuntun. U njega je malko Neobičan um. On posao svaki Na svoj način radi: Jaja za leženje On u vrtu sadi. Kad se jako smrači, On mrak grabi loncem. Razlupano jaje On zašiva koncem. Da l' je jelo slano, On to uhom sluša. A ribu da pjeva Naučiti kuša. Na livadu tjera Bicikl da pase. Da mu miše lovi, On zatvori prase. Guske sijenom hrani, Snijegom soli ovce. A nasadi kvočku Da mu leže novce. Kad kroz žito ide On sjeda u čun. Sasvim na svoj način Živi Antutun.
GRIGOR VITEZ
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
|
|
|
cappuccino
Mudrica

Spol: 
Thank You
-Given: 0
-Receive: 5
|
 |
« Odgovor #1 : Veljača 12, 2009, 11:33 » |
|
NA DIVLJEM ZAPADU jaše staru kobilu oklahoma kid a ta stara kobila ima slabi vid jaše staru kobilu oklahoma kid i u prvoj ulici udari u zid  reče staroj kobili oklahoma kid -čuj ti stara kobilo zar te nije stid  jaše mladu kobilu oklahoma džim i na glavnoj ulici sudari se s njim svoj revolver izvadi oklahoma džim nacilja i opali tri metka -pim-pim!  svu ulicu prekrije gusti crni dim šerif zatim dojaše na konju-klim-klim. -uh ništa se ne vidi-reče šerif njima -uh ništa se ne vidi od tog crnog dima vikne-pušite što stojite tu- svi stadoše puhati u taj dim-pu-pu... kad je dima nestalo u toj cijeloj stiski oklahoma kid i džim sjede , piju viski  naočale kupi oklahoma kid  pa sad stara kobila ima dobar vid  jaše mladu kobilu oklahoma džim oklahoma kid haj-lo jaše skupa s njim. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 12, 2009, 11:38 cappuccino »
|
Evidentirano
|
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda! Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda! Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajo od zvijezda! Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde!
|
|
|
cappuccino
Mudrica

Spol: 
Thank You
-Given: 0
-Receive: 5
|
 |
« Odgovor #2 : Veljača 12, 2009, 11:34 » |
|
Jedne noći bubamara jako tužna bila  netko joj je sakrio točkice sa krila  Plakala je u samoći  na mirisnom cvijetu nitko od nje nije bio, tužniji na svijetu  U zoru je došlo sunce, presretna je ona bila  vratilo joj ono opet, točkice na krila. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda! Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda! Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajo od zvijezda! Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde!
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 1399
-Receive: 697
|
 |
« Odgovor #3 : Veljača 12, 2009, 16:54 » |
|
Pačja škola
Jeste ll čuli djeco, vjerujte bez šale otvara se škola za pačiće male.
Svi pačići došli kao đaci stoje stari patak metnuo naočale svoje.
Učio ih , učio od srijede do petka al' se nisu makli dalje od početka.
Ništa više ne nauči pačurlija ta nego čto je prije znala: "pa-pa-pa".
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara. 
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #4 : Veljača 12, 2009, 22:16 » |
|
Trči zeka izdaleka obljeva ga ZNOJ.. Trči jadan, žedan, gladan i uzviče JOJ.. Prepao se jer je netko poviknuo STOJ.. Pa e trkom da se skloni u kućerak SVOJ.
Poslije trke zekanove smirio se GAJ.. Zaspao je mali zeko aja aja AJ.. Pa sad sanja divne snove da je mjesec MAJ.. Od salate sve zeleno pravi zečji RAJ !!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #5 : Veljača 12, 2009, 22:20 » |
|
Dobro jutro bakice, poslala me mama da te pitam kako si, da ne budeš sama. Da te pitam kako si, da ne budeš sama.
Da te pitam kako si, da ti srce dira, došla sam ti sada ja s muzikom što svira. Došla sam ti sada ja s muzikom što svira.
Kako ti je reuma, boli li te sada? Ja ću da je otjeram da mi budeš mlada. Ja ću da je otjeram da mi budeš mlada.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #6 : Veljača 12, 2009, 22:30 » |
|
Hej maslačku uz poljski put  a gdje ti je dukat žut  pravio sam trampu dao ga za lampu  A kome ćeš sjati, može li se znati?  Djeci kad me pušu obasjat ću dušu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #7 : Veljača 12, 2009, 22:36 » |
|
e još ova i odoh spavati  Bila mama Kukunka, Kukunka Bio tata Taranta, Taranta Imali su maloga Juju.
Jednom su se šetali, šetali Kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil Gdje je bio velik krokodil.
Iskočio krokodil, krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil I odnese maloga Juju.
Plače mama Kukunka, Kukunka Plače tata Taranta, Taranta Vrati nama našega Juju.
Progovara krokodil, krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Doneste mi vola pečenog.
Trči mama Kukunka, Kukunka Trči tata Taranta, Taranta Donijeli su vola pečenog.
Progovara krokodil, Krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Evo vama vašega Juju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #8 : Veljača 14, 2009, 12:35 » |
|
Šubi, dubi, dubi sad me bole zubi, ne pomaže ništa kaladont u tubi, a najveći problem zapravo mi stvara to što moram sutra hitno do zubara.
Uvijek sam ostavljao šnicle i salate slušajući prijekore zabrinutog tate već sam oguglao na njegove riječi, ali nešto drugo hoće da me spriječi.
Šubi, dubi, dubi sad me bole zubi, ne pomaže ništa kaladont u tubi, a najveći problem zapravo mi stvara to što moram sutra hitno do zubara
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dobra.vila
babica
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 99
-Receive: 57
°ninapenda wewe°
|
 |
« Odgovor #9 : Veljača 14, 2009, 12:40 » |
|
NOSIM SVE TORBE A NISAM MAGARAC, Dragutin Tadijanović Ja se ne volim ni s kim tući i nikad neću da dotaknem kad me nagovaraju i kažu: ne smiješ dodirnuti njegovo uho.
Kad nas učitelj pusti iz škole najprije idemo svi u redu, a poslije, čim nas ne vidi više, tuku se s onima iz drugog sela.
Ja ne volim o tome niti govoriti. Meni je najdraže kad idemo kući a netko vikne: Tko će bit magarac? Ja onda kažem: Metnite na me torbe!
I svi na moja ramena povješaju. A meni nije teško, jer znam da nosim i Jelinu torbu. Mogao bih za nju da nosim, sigurno, trideset i tri torbe.
Al nikom ne bih priznao da sve nosim zbog Jele!...Koji možda o meni misle da sam magarac pravi, znam: vara se i ne zna... magarac, to svi već znaju, imade dugačke uši.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Pristao sam bit ću sve što hoće..
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #10 : Veljača 14, 2009, 13:01 » |
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja baš kao šipak pun koštica uvjek je puna veselja. Moja mala djevojčica voli i šetnje i priče ali u gradu pred izlogom satima stoji i viče. "Tata kupi mi auto, bicikl i romobil, kupi mi medu i zeku, kolica jugovinil. Tata kupi kolača, bombona i narandže dve, i jednu malenu bebu, velim ti da je to sve." ♫ 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara. 
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #11 : Veljača 16, 2009, 23:53 » |
|
Čemu služe roditelji
Snijeg služi za snjegovića, San je zato da se spava, Jaje služi za pilića, A šeširu služi glava. Suza služi da se plače, Da nazebu služe uši, Usta služe za kolače, A peć služi da se puši.
Ali čemu služi mama, Ali čemu služe tata? Rukama, kad padne tama, Da ih grle oko vrata.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jasamja
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #12 : Veljača 16, 2009, 23:53 » |
|
visibaba mala zvoniti je stala cin cin cin don don don čujte mali zvon
trataratarata jaglac trublju hvata hoja haj hoja haj zimi sad je kraj
mala ptica ševa veselo nam pjeva ciruli cirulu proljeće je tu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
rivera
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 98
-Receive: 75
|
 |
« Odgovor #13 : Kolovoz 17, 2010, 11:48 » |
|
Sjećate li se pjesmica i brojalica iz svojega djetinjstva? Ja sam neke gotovo zaboravila pa sam ih počela zapisivati da bih mogla jednoga dana prenijeti ih na svoju djecu. Nekoč dok su ljudi živjeli u malim seoskim sredinama brojalice su bile svakodnevna dječija zabava i znali su ih mnogo.  Brojalice su poticale razvoj dječije memorije, pravilan izgovor, pružale zabavu i imale ritualnu ulogu. Obično se sastoje od kratkih riječi koje nemaju značenje, ali su zbog zvučnosti lakopamtljive. Baš me zanima čega čemo se sve sjetiti!  Možete ispisati i pjesmice kojih se sjećate!  Da krenem... 1. En ten tini, savaraka tini, savaraka tika-taka, bija baja buf, trf traf truf.2. Par dišpar bim bum bas.3. Okoš bokoš prdne kokoš pita baka kol'ko tebi treba jaja?Dosta za početak, napišem i poslije još. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2010, 11:56 rivera »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Skeet
Profesionalac

Spol: 
Thank You
-Given: 10
-Receive: 32
Vjera u boga udaljava od vjere u ljude.
|
 |
« Odgovor #14 : Kolovoz 17, 2010, 11:52 » |
|
Fli-fla-flu i sik-sak-suk, spada li to u brojalice? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Rational arguments don't usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people." - Gregory House, M.D.
|
|
|
rivera
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 98
-Receive: 75
|
 |
« Odgovor #15 : Kolovoz 17, 2010, 11:59 » |
|
Fli-fla-flu i sik-sak-suk, spada li to u brojalice?  Da. Prvi put čujem. Baš me zanima čega čemo se sve sjetiti s obzirom na različite generacije i krajeve iz kojih dolazimo.  Samo se toga sjećaš? Ajde samo pišite pregledno u stihovima. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eddy
skoro pa velika
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 718
-Receive: 528
|
 |
« Odgovor #16 : Kolovoz 17, 2010, 12:40 » |
|
Ja ih nikada nisam znala ni pokušavala zapamtiti, doseg mi je bio (i ostao) prva dva stiha 'Zeke i potočića'.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alexia
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 61
-Receive: 76
|
 |
« Odgovor #17 : Kolovoz 17, 2010, 19:56 » |
|
Ide maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe. čuvaj Mijo rep, nemoj biti slijep, ako budeš slijep otpast će ti rep
|
Život je čudna igra u kojoj nema pobjednika
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #18 : Kolovoz 17, 2010, 20:29 » |
|
Tramvaj juri ulicom, deda pućka lulicom, prva kuća, prvi broj, tu stanuje deda moj
Išo medo u dućan nije rek'o "Dobar dan". Iš medo van, nisi rek'o "Dobar dan":
Pliva patka preko Save nosi pismo navrh glave u tom pismu piše ne volim te više. Preplivala patka Savu umočila nije glavu predala je pismo s tobom više nismo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #19 : Kolovoz 17, 2010, 20:46 » |
|
U Zagrebu je kućica, kućica, kućica u Zagrebu je kućica čiči dači dom. U kućici je momak mlad, momak mlad, momak mlad u kućici je momak mlad, čiči dači dom. Momak bira curu, curu, curu momak bira curu, čiči dači dom. Cura bira drugara, drugara, drugara, cura bira drugara, čiči dači dom. Drugar bira seju, seju, seju drugar bira seju čiči dači dom. Seja bira medu, medu, medu, seja bira medu, čiči dači dom. Medo bira lutku, lutku, lutku, medo bira lutku, čiči dači dom. I svi su sada veseli, veseli, veseli svi su sada veseli, jer su se oženili.  Kak je ovo sad glupo. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #20 : Kolovoz 17, 2010, 20:52 » |
|
Ide majka s kolodvora dija dija de što će majka s kolodvora dija dija de traži jednu kćerku dija dija de a kako da se zove dija dija de nek se zove (tu se ubaci ime za koga su se dogovorili) dija dija dee
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #21 : Kolovoz 17, 2010, 20:55 » |
|
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 izašao bijeli mjesec na mjesecu krv i voda živio Tito i sloboda 
|
|
|
|
sestra
Piskaralo

Spol: 
Thank You
-Given: 1
-Receive: 2
|
 |
« Odgovor #22 : Kolovoz 17, 2010, 20:55 » |
|
Ide maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe, čuvaj mi o rep, da ne budeš slijep. ako budeš slijep, otpast će ti reeep ____________________________________
boc,boc iglicama ne diraj ga ručicama bode bode jež biće suza bjež __________________________________
visibaba mala zvoniti je stala ding ding dong dong čujte mali zvon ding ding dong dong čujte mali zvon mala ptica ševa veselo nam pjeva firuli firulu proljeće je tu firuli firulu proljeće je tu trata rata rata, jaglac trublju hvata, hoja haj, hoja haj... zimi sad je kraj ___________________________________
Ide medo u dućan, nije rek'o dobar dan. Iš medo van, nisi rek'o dobar dan, a kad kažeš dobar dan, možeš opet u dućan! ______________________________________
Bila mama Kukunka,Kukunka Bio tata Taranta,Taranta Imali su maloga Juju.
Jednom su se šetali,šetali Kraj duboke rijeke Nil,rijeke Nil Gdje je bio velik krokodil.
Iskočio krokodil,krokodil Iz duboke rijeke Nil,rijeke Nil I odnese maloga Juju.
Plače mama Kukunka,Kukunka Plače tata Taranta,Taranta Vrati nama našega Juju.
Progovara krokodil,krokodil Iz duboke rijeke Nil,rijeke Nil Doneste mi vola pečenog.
Trči mama Kukunka,Kukunka Trči tata Taranta,Taranta Donijeli su vola pečenog.
Progovara krokodil,krokodil Iz duboke rijeke Nil,rijeke Nil Evo vama vašega Juju.
____________________________ E da mi je 10 godina manje
- Automatski spojen post: Kolovoz 17, 2010, 20:02 - Jabuka,kruška, šljiva mene voli Iva ja Ivu neću bacim je u vreću
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2010, 21:03 sestra »
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #23 : Kolovoz 17, 2010, 21:03 » |
|
Boc, boc iglicama ne diraj ga ručicama bode, bode jež bit će suza bjež.... A ova je iz mog prvog razreda oš  Jeste li čuli djeco, vjerujte bez šale otvara se škola za pačiće male. Svi pačići došli kao đaci stoje stari patak metnuo naočale svoje. Učio ih , učio od srijede do petka al' se nisu makli dalje od početka. Ništa više ne nauči pačurlija ta nego što je prije znala pa-pa-pa. A od ove sam zapamtila boldani dio i stalno se preseravala klincima kak znam stihove iz prvog (ili drugog  ) razreda oš. Sada sam našla i ostatak: Jednog jutra u gaju ptice digle graju. Je li slavlje? Je li buna? Ne, danas je sat računa. Tek se poče javljat dan, u gaj stiže gavran vran. Uranio, umio se i popio čašu rose. Obukao crni frak, sve pozdravi mirno: Kvak! Digne kljun, znanja pun, i zapita: Dva i dva? Sad se stiša graja sva. Zamisli se ptičji svijet. Tek će svraka: Pet, pet, pet! Za njom druge brže-bolje osmjele se, zažvrgolje. Kriještalica kriješti: Šest! Žuna kljuca: Četrnaest! Djetlić klikće: Bit će, bit će! Lasta leti iznad njih, dovikuje: Tri, tri, tri! Pridruži se ovoj vici mali palćić u živici. Druge ptice misle: Zna li štogod ovaj palčić mali? Četr! Četr! - cvrknu mališ. Ptice vele: Ti se šališ! Gavran na to graknu: Zna! Ptičurlija začurlija: Otkud palčić cvrkutančić da pogodi: dva i dva?
Tad zavika vrabac siv: Živio palčić! Živ, živ, živ!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
njasa1985
moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 10
-Receive: 81
tajni agent
|
 |
« Odgovor #24 : Kolovoz 17, 2010, 21:09 » |
|
oooooooooooooo moni moni ma moni ma ma ma fi zi fa fa fa uni efe efe efe uni cefe cefe cefe uni nešto nešto i dalje ne znam 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
We got just one shot of life, let's take it while we're still not afraid
|
|
|
|