SLANA TORTASastojci
7 kom mekanog bijelog kruha za sendviče bez kore (22×10cm)
2/3 kiselog vrhnja (cca 16 dag)
cca 32dag majoneze
1 žlica senfa
15 dag sjeckane šunke
ribani sir
3-4 kuhana jaja – naribati + za ukras kolutovi
sjeckani kiseli krastavac
malo crvene kisele paprike
za ukras masline
sol, mljevena crvena paprika
Priprema
1. Pomiješati vrhnje i majonezu, posoliti, dodati senf i malo mljevene crvene paprike.
2. Uzeti fetu kruha (maxi tramezzini), premazati, pa posuti sjeckanom šunkom.
Premazati ODOZDO novu fetu kruha, pa pritisnuti na salamu.
1. Premazati gornju stranu fete kruha, posuti sirom, opet premazati novu fetu odozdola, pritisnuti na sir i tako redati fete kruha i posipati još sjeckanim krastavcima, jajima…do željene visine (uvijek malo pritisnuti kruh da se “prilijepi”).
2. Izvana premazati i ukrasiti.
Priprema
1. Pomiješati vrhnje i majonezu, posoliti, dodati senf i malo mljevene crvene paprike.
2. Uzeti fetu kruha (maxi tramezzini), premazati, pa posuti sjeckanom šunkom.
Premazati ODOZDO novu fetu kruha, pa pritisnuti na salamu.
1. Premazati gornju stranu fete kruha, posuti sirom, opet premazati novu fetu odozdola, pritisnuti na sir i tako redati fete kruha i posipati još sjeckanim krastavcima, jajima…do željene visine (uvijek malo pritisnuti kruh da se “prilijepi”).
2. Izvana premazati i ukrasiti.

coolinarika.com