lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 1399
-Receive: 697
|
 |
« : Ožujak 14, 2010, 20:16 » |
|
Lovci u Mirkovcima najavili su odstrel pasa i mačaka, koje nazivaju štetočinama višeZa sada su prijatelji životinja uspjeli spriječiti ovaj monstruozni čin, ali kako dugo?  Psi i mačke....ŠTETOČINI???? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara. 
|
|
|
black
ex-staff
Ovisnik

Thank You
-Given: 42
-Receive: 50
|
 |
« Odgovor #1 : Ožujak 14, 2010, 20:29 » |
|
macke vezat  i pse..kaj oni imaju s tim ak je pas pusten u dvoristu  o Boze svasta 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...riječi su moje igračke...
|
|
|
butterfly5
gnjavež ^.^
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 34
-Receive: 60
moje čupavo čudo ^.^
|
 |
« Odgovor #2 : Ožujak 14, 2010, 20:35 » |
|
ne podrzavam to naravno, al ljudi moji, ovdje u mojem selu ima psa svako jutro i vecer tona pustenih, onak ljudi puste vucjaka ili tak nes da se prosece po selu, ono nije normalno, neznas dal ce te napast ili ne...i to nije samo jedan pas vec pet, sest njih  a drugo macke si ljudi nabave i onda ih pustaju po svuda, i onda se redovito zavuku nekud ili u drvarnicu il nekud...i to mijauce kao ludo mislim nisam za to da se ih strelja al ljudi dragi daj ako si nabavite nesto vodite brigu za tu zivotinju  ja bi vlasnike ciji su psi ili macke spusteni kaznila, pa da vidimo dal bi drugi put dobro promislili prvo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moći zagrliti onoga koga voliš kad god to poželiš - kakav je to luksuz!
|
|
|
jxl
Nisam znao da ću ti vječno biti greška i uspomena
moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 19
-Receive: 166
|
 |
« Odgovor #3 : Ožujak 14, 2010, 20:36 » |
|
 dobro je dok po selu ne počnu hodat divlje svinje i rotvajleri ko kod mene  tu treba doć oklopnim vozilom 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ne kuni majko sina jedina koji pije za duše Hrvatskih ratnika...
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 1399
-Receive: 697
|
 |
« Odgovor #4 : Ožujak 14, 2010, 20:43 » |
|
macke vezat  i pse..kaj oni imaju s tim ak je pas pusten u dvoristu  o Boze svasta  Ne po dvorištu, nego ako ih nađu da slobodno šeću ne podrzavam to naravno, al ljudi moji, ovdje u mojem selu ima psa svako jutro i vecer tona pustenih, onak ljudi puste vucjaka ili tak nes da se prosece po selu, ono nije normalno, neznas dal ce te napast ili ne...i to nije samo jedan pas vec pet, sest njih  a drugo macke si ljudi nabave i onda ih pustaju po svuda, i onda se redovito zavuku nekud ili u drvarnicu il nekud...i to mijauce kao ludo Ali ova "akcija" to neće riješiti. Ljudi te iste pse i mačke mogu zatvoriti dok traje odstrel, pa ih poslije toga opet puštati. Ovo mi se već čini kao dobro rješenje:  ja bi vlasnike ciji su psi ili macke spusteni kaznila, pa da vidimo dal bi drugi put dobro promislili prvo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara. 
|
|
|
butterfly5
gnjavež ^.^
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
moje čupavo čudo ^.^
|
 |
« Odgovor #5 : Ožujak 14, 2010, 20:48 » |
|
kod nas su bili jednom zvali šinteraj...i dosli su bili nenadno i pokupili neke pse, cijela frka je bila od nekih ljudi, a ti isti se uopce ne brinu za zivotinje 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zok
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 193
-Receive: 76
|
 |
« Odgovor #6 : Ožujak 14, 2010, 21:06 » |
|
Kaj ti vredi sve to,kod nas su vlasnici tih pasa bogatunćići koji su nedodirljivi i koje je baš briga za životinje,da ne spominjem da je među lutalicama koje haraju po ulici i jedan bigl,sa njim je prekrasni zlatni retriver,ali je ogroman,i sto raznoraznih cucaka,i onda ti oni uredno raznesu po cjeloj ulici smeće iz svih kanti ,laju ko blesavi,napadaju ljude,i kaj dođu oni koji pišu kazne,kazne vlasnike koji sa smješkom plate kaznu (jer imaju bezobrazno puno novaca i baš ih briga za kaznicu)zavežu psa na tri dana,i opet ga puste.
Da ne pričam da su susjedi(neznam koji)potrovali cucke,ali su ih prebogati vlasnici izlječili i pustili nazad na ulicu,ali je žalosno da je otrovan i moj cucak koji je uvijek u dvorištu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
butterfly5
gnjavež ^.^
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
moje čupavo čudo ^.^
|
 |
« Odgovor #7 : Ožujak 14, 2010, 21:09 » |
|
a kod nas ih nisu kaznili jer se nezna ciji su, kao, al su ih odveli...ja zalim te zivotinje koje imaju takve vlasine 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zok
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #8 : Ožujak 14, 2010, 21:25 » |
|
to kaj neznaju se vlasnici,treba kazniti veterinara koji ne obiđe selo i ne čipira sve pse
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
butterfly5
gnjavež ^.^
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
moje čupavo čudo ^.^
|
 |
« Odgovor #9 : Ožujak 14, 2010, 21:27 » |
|
jbg psi koji su stari do god dana se cipiraju, ostali ne, bar je tak kod nas 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zok
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #10 : Ožujak 14, 2010, 21:40 » |
|
da ali ako se prijavi da je životinja vani na cesti,brijem da se mora čipirati.  A savjesni vlasnici odu i čipiraju si svoje ljubimce,u slučaju da zalutaju životinje,lako ih je pronaći
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
butterfly5
gnjavež ^.^
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
moje čupavo čudo ^.^
|
 |
« Odgovor #11 : Ožujak 14, 2010, 21:44 » |
|
ah kod nas ti nema toga, pustaju ih po vani, onak pas toliki da jos meni nije svejedno, a sta da skoci na neko malo dijete uzas  a ak zalutaju ih opet nije briga  na bave drugog i opet ga pustaju tak 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kiss
Rođena s vukovima!
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 130
-Receive: 77
|
 |
« Odgovor #12 : Ožujak 14, 2010, 23:06 » |
|
Pa ja se nikako nebi složila sa time da se psi i mačke nazivaju štetočinama. Isto tako nisam za ubijanje pasa, ali gledam tu kod nas. Ima hrpa pasa bez vlasnika, hodaju po cesti bez nadzora, laju, reže...ulaze nam u dvorište i napadaju psa i mačke.
Sada će lijepše vrijeme, a ja se pitam kako će to izgledati jer me je naprosto strah izaći sa Adrijanom van da neki divljak ne skoči na njega.
Jednom smo bili kod kume, i krenuli smo doma i neki lutalica navalio i skače na mene, reži, i mi se vratimo u kuću,,i čekali smo da se sa autom dođe po nas.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
•●●• .♥♥♥ ~ Sve Sto Radim Ispadne po Mome...Zajebana Jesam Al Takvu Me Vole ღ •●●• ♥
|
|
|
ian_gillan
Tko pod drugim jamu kopa nos :D:D
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 10
-Receive: 112
I onda mi ove dvije navlakuše samo minuse daju...
|
 |
« Odgovor #13 : Ožujak 15, 2010, 00:19 » |
|
Možda je brutalna metoda rješavanja problema,ali razumijem te ljude.Bakici su ovna rastrgali,djecu su napali ti psi,ekipa se drži zajedno i radi probleme.Samo ne vidim kako mačka može biti štetočina,ona eventualno ubija štetočine.Taj problem u svakom slučaju treba sanirati
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Mi smo kaubojci i volimo pištolje ubili smo šerifa i karali sve drolje" Ice 
|
|
|
twinkielittlestar
moderator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 264
-Receive: 511
Kad bi svi, ljudi na svijetu...la la la...
|
 |
« Odgovor #14 : Ožujak 15, 2010, 10:52 » |
|
Nisam ovaj put čitala sve vaše odgovore ali vjerujem da ću ponoviti već mišljenje drugih forumaša... Da, ima mačaka i pasa po nekim mjestima i selima da boli glava. Ali to se ne rješava tako. Odavno su oni pripitomljena vrsta i u civiliziranom svijetu postoje službe koje to rješavaju. Da to čuju ovi u Europi o kojima naš ulazak u tu svjetsku silu ovisi, ne bi se dobro proveli  U Europi se za to ide na robijanje... Ma i za manje stvari koje napraviš, a vezane su za kućne ljubimce i sve ostale životinje jer oni imaju zakone i sankcije za to. Kod nas je problem što ti da bi prijavio lutalicu ili neku životinju koju vlasnik ne drži npr. na dvorištu u skladu s nekim standardnim higijenskim uvjetima, ne hrani je i slično, moraš prvo zvati sanitarnu službu u inspekciju i onda oni tek javljaju udrugama životinja da dođu odraditi posao. Znači, ima to neki tijek službeni. Samo to se kod nas baš ne zna i ne radi se. Mi smo kod mojih na selu imali jedan slučaj sa psima pa zato znam. Zvali smo udrugu životinja da dođu po kujicu sa malima. Oni rekli da ne smiju dok ne dobiju nalog od sanitarne. Ok, ovdje se to odnosi na privatni posjed...  Ali ipak je poanta svega da mi nemamo direktnu služu koja će odmah rješavat takve probleme nego, zamislite, lovci rješavaju pse i mačke! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I am a little  Ne mogu vas navući da dođete ali vas mogu natjerat da odete! 
|
|
|
eddy
skoro pa velika
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 718
-Receive: 528
|
 |
« Odgovor #15 : Ožujak 15, 2010, 12:00 » |
|
Nisu psi i mačke krivi jer su im vlasnici idioti, al isto tako treba nekako rješavati problem lutalica, bolesnih, agresivnih i gladnih životinja. Svaka čast volenoterima i udrugama za zaštitu životinja, al i oni su u vječitom minusu i manjku novaca i prostora. Što sa svim postojećim lutalicama, tko će se brinuti za njih?
Oduvijek su lovci imali takve akcije jer bolji način ne postoji dok god se ne kažnjavaju neodgovorni vlasnici.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Aegon
Hondakepiran
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 146
-Receive: 439
Iron throne
|
 |
« Odgovor #16 : Ožujak 15, 2010, 12:21 » |
|
Nek pokupe onda sve te lutalice sebi kući kad im je toliko stalo do njih. Drugog rješenja ocito nema. Odavno su oni pripitomljena vrsta..
Da, dok ne pokupe bjesnocu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nacin razmisljanja vlasti: Ako se krece, oporezuj. Ako se nastavi kretati, reguliraj. Ako stane, subvencioniraj.
|
|
|
|