Forum-OPP
Svibanj 21, 2013, 18:27 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Forum   Pomoć KONTAKT Igre Pravila Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Muke po svekru  (Posjeta: 6388 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
njasa1985
moderator
Ovisnik

Spol: Ženski

Thank You
-Given: 10
-Receive: 81

tajni agent

Awards
« : Srpanj 23, 2010, 23:10 »

svekru prije tri i pol mjeseca puknula aneurizma i operiran je 
Posljedice: oduzeta (?) desna strana, bunca, gubi se, agresivan je, nemre se dić iz kreveta ni sjest...

Danas je pušten iz toplica i sad je situacija sljedeća: svekrva doma plače jer nemre niš s njim, nemre ga pomaknut, dić... svekar odbija jest, psuje, bunca, neće uzimati lijekove, skoro pa suicidalan... ona je izvan sebe...

Idući tjedan ide riješavati papire za fizioterapeuta i šta već...

Zna li netko kakva je procedura sad? Koliko se čeka na odobravanje za fizioterapeuta? Oće on dolazit svaki dan? Ima li pravo na kakvo pomagalo?

Ustvari, opće ne znamo otkud bi krenuli i koja pitanja postaviti, pa ako netko zna nešto više o tome, kako da se snađemo za početak, cijenila bih kakav odgovor 
Evidentirano

We got just one shot of life, let's take it while we're still not afraid
lu
Administrator
Ovisnik

Thank You
-Given: 1399
-Receive: 697

Awards
« Odgovor #1 : Srpanj 23, 2010, 23:26 »

K doktorici opće prakse i sve ćeš upute tamo dobiti. Dobiješ od nje papire koje nosiš na komisiju. Sad po novom možda i ne treba to Sve u svemu sve ide jako brzo. Ne sjećam se više kak je išlo to za prvi puta, ali čini mi se par dana. Obično dr opće prakse već ima dogovoreno sa nekakvom agencijom i ona sve dogovara za dolazak doma. Traži odmah i sestru da ti dolazi obaviti njegu. Moja mama je dobivala 2 dana fizioterapeuta, a 3 dana njegu jer nam se tako činilo bolje, a onda kad smo vidjeli kak ta fizioterapija izgleda, prešli smo svih 5 dana na njegu.

Probajte mu uvaljati nekaj za smirenje. Znam da neće htjeti, ali to ili rastopi u nekakvoj cugi ili zapikneš u bananu.
Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #2 : Srpanj 24, 2010, 08:49 »

Hvala lu

A mogu li se dobiti negdje oni medicinski kreveti s prečkom? I nešto za hodanje?

Znači, tak su dobri ti fizioterapeuti  A to i je najvažnije... Jel bi onda bilo pametno uzeti nekog privatnog?
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #3 : Srpanj 25, 2010, 11:49 »

Imaš nekoliko agencija koje se bave kako priodajom, tako i iznajmljivanjem ortopedskih pomagala. Ne znam cijenu, ali čula sam da ima i jako povoljnih. Jedna ti je ova pa pitaj: http://www.sanatorij.com/hr/najam.htm

A što se tiče fizioterapeuta, ovisi na koga se namjeriš i koliko će svekar imati volje surađivati. Ako odbije nešto raditi, ovi se baš neće pretrgnuti igrajući se  psihoterapeuta.
Evidentirano

U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara.
twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Thank You
-Given: 264
-Receive: 511

Kad bi svi, ljudi na svijetu...la la la...

Awards
« Odgovor #4 : Srpanj 25, 2010, 20:59 »

S obzirom da ja imam vježbe u kući, procedura je sljedeća :

Od dr. opće prakse trebaš uputnicu za fizijatra koji će napraviti pregled i napisati nalaz sa preporukom za vježbe, šiframa vježbi i koliko puta tjedno preporuča vježbe i onda se s time ide kod dr. opće prakse natrag koji ispunjava papire za komisiju. To se nosi na HZZO gdje se odobravaju vježbe ( ili ne    )  i pisat će koliko je dolazaka dobio. Kada se dobije taj papir od HZZO-a, traži se uputnica za tu ustanovu u koju ćete dati papire za vježbe, vježbe u kući. I onda se, znači, s time ide terapeutima koji imaju ugovor sa HZZO-om i tada se s njima dogovara dalje sve. Vrijeme kada će dolaziti, ovisno o tome kada terapeut koji je na tom terenu ( kvart, dio grada... ) ima slobodan termin.

Dalje se produžavaju vježbe, ovisno o stanju pacjenta.

Zaboravih...

Što se tiče hodalica i slično, treba priupitati u HZZO-u imaju li kakve polovne hodalice i ostala pomagala koja vam trebaju. Da vam posude. Da se ne mora tražiti doznaka za nova... Iako, možda bi i to trebalo priupitati.

Što se tiče njege u kući, procedura ja ista kao i sa zahtjevom za vježbe.
« Zadnja izmjena: Srpanj 25, 2010, 21:01 twinkielittlestar » Evidentirano

I am a little   Ne mogu vas navući da dođete ali vas mogu natjerat da odete!  
njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #5 : Kolovoz 05, 2010, 17:46 »

znači, njega se isto traži kod dr opće prakse? Nije nitko niš spomenuo u vezi toga, zvali smo patronažnu, al ju nismo uspjeli dobiti...

dobio je fizioterapeuta, da  za mjesec dana  jer su godišnji  pa do tad se skiseliš, i zdrav čovjek bi zakržljao da se ne miče mjesec dana 
tako da smo našli privatnu jednu terapeuticu, koja je i preko hzzo-a, pa kad će imat slobodan socijalni termin počet će ga vježbat prek toga, a do tada caltamo 

i kupili smo medicinski krevet, tak je brže i jednostavnije 
Evidentirano

twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #6 : Kolovoz 05, 2010, 20:06 »

Sve ti kreće od dr. opće prakse.

Za sve one koje ovo možda tek čeka, uređujte papire odmah. Jer se, naravno, čeka da komisija odobri. No i to čekanje ovisi o gradovima. Negdje ide brže...
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #7 : Kolovoz 05, 2010, 21:59 »

pa evo, nama je komisija odobrila odmah, ali terapeuti imaju termine tek za mjesec dana. Da smo to znali prije ionako ne bi ništa mogli bez otpusnog pisma iz toplica 
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #8 : Kolovoz 05, 2010, 22:27 »

Koji to terapeuti? Imaš u Zagrebu više agencija preko kojih se naručuju i fizioterapeuti i njega. Ako jedni ne mogu, mogu drugi. Poznato je da ih ima malo preko HZZO-a, ali probaj malo surfati pa priupitati koliko moraš čekati kod nekog drugog. Naime, liječnici imaju dogovoreno sa pojedinim agencijama i samo njih preporučuju, ali ti imaš pravo izbora. Probaj npr ovdje pitati
ili ovdje
« Zadnja izmjena: Kolovoz 05, 2010, 22:32 lu » Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #9 : Kolovoz 05, 2010, 22:56 »

Evo ti još par linkova pa pogledaj ak ti se da:

http://www.fizioterapeut-cop.hr/patronaza.aspx

http://www.sanatorij.com/hr/usluge_rehab.htm

http://www.zu-zorica.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=29

http://www.domnius.hr/
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #10 : Kolovoz 06, 2010, 08:38 »

ma joj, hvala ti puno, al našli smo terapeuticu koja je počela dolazit odmah, ali ju plaćamo. Zvali smo, naravno, sve kaj smo našli na netu i jedino je ona bila slobodna i da dolazi u taj dio grada.

Grozno mi je upravo to što si napisala da doktori imaju dogovore, to ne bi smjelo tako biti. Čemu opće doktor kad smo sve sami našli? Ovu žensku ćemo prvo plaćati dok neće imati termine da ga vježba preko hzzo-a. Kao, ima mjesta samo privatno 
I na kraju opet sve moraš sam...
Evidentirano

twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #11 : Kolovoz 06, 2010, 11:19 »

Ma čekaj malo... Ona ga sad vježba na plaćanje, a poslije će ga ona vježbat na doznaku?! Kako to?
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #12 : Kolovoz 06, 2010, 11:26 »

Koliko je meni poznato, HZZO određuje broj fizioterapeuta u određenom vremenskom periodu.
Ugovor sa HZZO-om se potpisuje na dvije godine, i HZZO je taj koji određuje koliko im terapeuta treba. U periodu trajanja Ugovora nikakvi se dodatni terapeuti ne mogu ugovoriti.

Nakon isteka Ugovora, isti uopće ne mora biti produžen, a i ako se produži, moguće je da HZZO shvati da im je i ovaj broj terapeuta previše, te je moguće da i ovaj broj terapeuta koji sada radi u kućnoj terapiji bude manji, a ne veći. Osim toga ugovoreni terapeuti imaju po Ugovoru određenu satnicu koju HZZO pokriva, pa je i prekovremeni rad nemoguć.

Sad je samo pitanje hoće li ova fizioterapeutica stvarno reći kad može preuzeti ovog pacjenta preko HZZO-a kad joj je ovo dodatna lova za isti rad.
Evidentirano

twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #13 : Kolovoz 06, 2010, 11:28 »

Svašta! U Karlovcu nikad nije bilo tih problema. Mi stvarno imamo dovoljno terapeuta da pokriju sve pacjente. Naravno, oni kažu da imaju stvarno puno posla i da su uvijek na terenu barem sat vremena dulje nego što imaju radno vrijeme. No nije se još dogodilo da bi me stavili na čekanje zbog ovih razloga koje navodiš.
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #14 : Kolovoz 06, 2010, 11:31 »

A čuj ni ja nisam imala problema kad sam naručivala fizioterapeuta za svoju mamu. Uopće se ne sjećam da smo čekali. Možda se radi i o vremenu godišnjih odmora?
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #15 : Kolovoz 06, 2010, 12:54 »

da, da, spomenuo je doktor godišnje odmore 
al kaj to onda znači da svi koji trebaju nastaviti terapiju u kući, a nisu je imali prije, tako moraju čekati po mjesec dana... ma prestrašno... kolko znam, najvažnije je ne prekidati terapiju, a ne ovako 
Evidentirano

twinkielittlestar
Moderator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #16 : Kolovoz 06, 2010, 12:58 »

Terapija je najvažnija u samome početku. Svaki prekid unazađuje. Ali eto, šta da se kaže? Jedino mogu komentirati kako se ne mari za najbolje interese pacjenata   
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #17 : Kolovoz 06, 2010, 13:23 »

da, da, spomenuo je doktor godišnje odmore  
al kaj to onda znači da svi koji trebaju nastaviti terapiju u kući, a nisu je imali prije, tako moraju čekati po mjesec dana... ma prestrašno... kolko znam, najvažnije je ne prekidati terapiju, a ne ovako  

Ma neee! To ti je isto kao sa njegom u kući. Naravno da se ne prekida, nego uz svoje pacjente, oni fizioterapeuti koji nisu na GO raspoređuju međusobno pacjente onih koji su na GO.
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #18 : Kolovoz 06, 2010, 13:32 »

pa ali vidiš da bi se njemu prekinulo na mjesec dana da sad ne plaćamo privatno ovu žensku
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #19 : Kolovoz 06, 2010, 14:33 »

Oni to računaju kao da niste još ni započeli. Ono eventualno u bolnici se ne računa.
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #20 : Kolovoz 06, 2010, 15:18 »

al iz toplica je došo 

ma sve bolje od boljeg 
Evidentirano

njasa1985
moderator
Ovisnik

Thank You

tajni agent

Awards
« Odgovor #21 : Kolovoz 17, 2010, 15:13 »

evo, nakon što je ova žena bila kod njega 4 puta, napredak je veći nego nakon 2 mjeseca u toplicama.
čak se može ustat iz kreveta 
Evidentirano

lu
Administrator
Ovisnik

Thank You

Awards
« Odgovor #22 : Kolovoz 17, 2010, 15:25 »

Bravo!
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Forum-OPP | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.844 sekundi uz 28 upita.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 3: index.croatian-utf8 (default), Modifications.croatian-utf8 (default), HidePost.croatian-utf8 (default).
Files included: 15 - 613KB. (show)
Cache hits: 13: 0.00127s for 74878 bytes (show)
Queries used: 28.

[show queries]