Smanjenje stope PDV-a za turizam, donošenje strategije razvoja, nastavak privatizacije i poticanje investicija, restrukturiranje sustava turističkih zajednica, izmjene zakona o turističkom zemljištu te edukacija glavne su aktivnosti i projekti Ministarstva turizma za iduće četiri godine, najavio je ministar turizma Veljko Ostojić.
Istaknuvši da je povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma u Europi i na Mediteranu uvjet za njegove dalje iskorake, ministar je kazao da će tome pridonijeti i smanjenje stope PDV-a za turizam koja bi se trebala kretati od 8 do 10 posto.
O tome će se konkretnije znati slijedećih dana, ali to će zasigurno obilježiti ovu poslovnu i turističku godinu, rekao je ministar Ostojić koji je na susretu s novinarima predstavio i svog zamjenika Olega Valjala (iz Dubrovnika) te tajnika kabineta Bernarda Zanzerovića (iz Pule).višeNeka me netko prosvijetli... Ne mogu ovo pročitati s razumijevanjem

Budući da je sad PDV za turizam (noćenje) 10%, onda smanjivanje na 8-10% i nije neki big deal

Ili misle na sve popratne usluge u turizmu?
Pa onda, misle li na ugostiteljstvo, turizam ili ugostiteljstvo u turizmu? Kaj je to ugostiteljstvo u turizmu; bircevi i restorani unutar npr. hotela ili kaj?
Jel spada pod turizam recimo kad idem na more (u svrhu obavljanja svoje turističke djelatnosti-ljetovanja

) i smanjeni porez na cestarinu i gorivo?
Najviše me zanima dal će mi pojeftiniti kava prije posla (pijem ju u blizini hotela, ak to ima kakve veze

)? Moš mislit.