Kao roditelj teško bolesnog djeteta , želim i ja ovdje iznjeti svoje iskustvo.
Kada se prije 14 godina rodila moja djevojčica , i kada sam saznala da je teško bolesna i da vjerojatno nikada neće biti zdrava osoba , da vjerojatno nikada neće moći govoriti ili hodati , u početku sam vijest primila sa velikom nevjericom. Pa je došlo na red tisuću pitanja koja sam postavljala sama sebi. Tipa ono: zašto baš ja , zašto se baš meni dogodilo takvo dijete , što će biti dalje , hoću li ja to moći , što će reći okolina , i tako dalje i tako dalje....
I tada sam shvatila jednu stvar. Nakakva korist od postavljanja pitanja samom sebi. Što je-tu je. Treba samo prihvatiti. I prihvatila sam spoznaju o bolesnom djetetu , prihvatila sam punog srca to dijete takvo kakvo jest , i dogodilo se nešto predivno. Jednostavno sam se zaljubila u to dijete. Ona je danas središte moga svijeta , obožavam je , to je najljepsi anđeo koji postoji-jer takva djeca i nisu ništa drugo nego anđeli.
Za mene to dijete nije nikakva kazna niti pokora , ja nju vidim kao veliki dar sa neba , i osjećam se ponosno što sam joj mama i što je upravo mene Bog odabrao da se brinem o mom malom anđelu.
I , vjerujete mi , tako je puno,puno lakše......
Ljubav , i samo ljubav. Takvom djetetu treba dati samo puno ljubavi , i ono će Vam tu istu ljubav stostruko vratiti. I to je taj prekrasan osjećaj roditeljstva- jednostavno biti djetetu sa posebnim potrebama mama.
Konačno sam našao

jednom kad sam navratio na ovaj forum pročitao sam priču i oduševila me, kao i mnoge ovdje ali kako nisam još sve pročitao jer ih ima puno na ovom forumu, ova mi je ostala u pamćenju. Predivno! Možda je bila čak i simbolična jer sam prije toga čitao temu "dijete s invaliditetom - abortus ili ne", ali kako je jako teška tema nisam se htjeo upuštati u raspravu, pa niti neću sada. Ovaj post govori sam za sebe.
Pozdrav mami, zbog vas i ljudi sličnih vama ovaj tužni svijet je odmah puno lijepše mjesto