Prvi brak - 7.polje - desc

<< < (10/11) > >>

midwife:
sorry merkur :a jooj

galaksija:
Moguc dvostruki brak .

nessy:
 :očale
evo malo o vrhovima sto ja imam u svojim spisima skupljano svugdje po netu...

7 kuća predstavlja- brak, udruženja, zajednicki život, protivnike, sudstvo, ugovore, poslovne partnere.
OVAN NA VRHU SEDME KUĆE brak često sklapa nezrelo, brzo i donosi svađe i razočarenja. Susreće energičnog i jakog partnera, a kada ga nađe smeta joj što je takav jer je uznemirava. Nastupaju sukobi i prekidi veza. Problem se ogleda i u kontaktima u javnosti, bog agresivnosti ili netolerancije. Privlači tipove: Ovan - Lav - Strelac.

Vrh sedme kuće u znaku Ovna često nagoveštava probleme u braku i partnerskim odnosima. Ako je Descendent u Ovnu, Ascendent se nalazi u znaku Vage, a Vage upravo treba u ovom životu da savladaju lekciju iz partnerstva. Iako se one teže partnerskim odnosima, vrlo često se na tom polju suočavaju sa teškoćama. Ovan je kardinalni znak, pa govori i o naglom ulasku u brak. Znakom Ovna vlada Mars, pa u zavisnosti od toga da li je on dobro ili loše postavljen i aspektovan, procenićemo da li će partner više ispoljavati dobre ili loše osobine Ovna. Sa loše postavljenim Marsom, možemo očekivati da će u braku biti grubosti i svađa, pa čak i fizičkog nasilja.

    pocinje u ovnu
Govori da je partner nerijatelj ovim ljudima. Osobe sa Ac u vagi obicno imaju problema u braku i partnerskim vezama. Naravno jako je bitno pogledati planete koje se nalaze u 7 kuci, gde je otisao vladar, kojim znakom se nastavlja kuca itd.. asc u vagi,shto znachi da se lijepi za agresivne osobe,osobe kojim upravlja planeta mars,prosto kao da im tezi
jer asc smo mi a dc ona druga polovina,kojoj tezimo da bismo se potpunili.....Agresivan, mora da bude kako on kaze, glasan.


 BIK NA VRHU SEDME KUĆEGovori da je partner neprijatelj ovim ljudima. Osobe sa Ac u vagi obicno imaju problema u braku i partnerskim vezama. Naravno jako je bitno pogledati planete koje se nalaze u 7 kuci, gde je otisao vladar, kojim znakom se nastavlja kuca itd...... je kruta i nepoverljiva, dobro razmisli pre no što uđe u bilo kakvu vezu. Vrlo iskrena i željana sklada. Ali tvrdoglavost ne doprinosi partnerstvu, pa će morati da se malo prilagodi. Kada jednom nekom pokloni svoju naklonost, ne menja se ukoliko na to nije primorana. Želi partnera koji će biti nežan, senzualan, privlačan, praktičan i razuman. Privlači zemljane tipove.
Vrh sedme kuće u znaku Bika je dobar znak za brak i druge oblike partnerskih odnosa. Bik je fiksni znak, što nam nagoveštava da osoba nije naglo i nepromišljeno ušla u brak, već je dobro razmislila. Zbog toga brak počinje stabilno, ali kako će se dalje razvijati videćemo na osnovu postavke Venere, koja vlada znakom Bika. Ako Blizanci zauzimaju veći deo sedme kuće, možemo posumnjati da će vremenom doći do neke značajne promene u braku, jer su Blizanci promenljiv znak. Naravno, to je suviše slab znak da bismo iz njega mogli sa sigurnošću izvući zaključak, pa pretpostavku moramo potvrditi i iz drugih uglova.

 BLIZANCI NA VRHU SEDME KUĆENis bas stabilan znak za jedan brak. Ovde moze doci do 2 braka, ali ce konacnu rec reci merkur kao vladar 7 kuce. Partner moze biti mladji, intelektualac, a vlasnik horoskopa ga pronalazi nedaleko od mesta boravka. Javni govori.-........ želi da iz partnerstva izvuče neka korist. Brak može nastupiti iznenada i da proisteknu problemi, da se sve završi rastankom. Često i dva braka. Tu nema strasti. Potreban joj je intelektualan partner, nisu bitne godine. Ne ljuti se ozbiljno na druge, a to retko traje dugo. Njena životna filozofija je: "živi i pusti druge da žive". Privlači vazdušne tipove.
Blizanci su promenljiv, dupli znak, pa kada se nađu na vrhu sedme kuće, ne obećavaju stabilan brak. Oni mogu ukazati na dva braka, ali nisu isključene ni paralelne veze u braku. Blizanci na Descendentu mogu vlasniku horoskopa doneti i mlađeg partnera ili intelektualca.
Blizanci su površan znak, pa teško mogu dati jaku vezanost, već se i brak doživljava kao igra iz koje se lako izlazi. Naravno, Merkur, kao vladar znaka Blizanaca, reći će nam šta će se dešavati u braku.

  RAK NA VRHU SEDME KUĆEOsoba od svog partnera ocekuje emotivnost, bliskost i toplinu. Sa beneficima u raku ili ako je mesec dobro postavljen, osoba cesto to i dobija. Sa vencanjem ovde cesto dolaze idea i fprmira se porodica, odnosno zena moze biti trudna vec tokom sklapanja braa. Ovo moze biti i pokazatelj da se do kuce dolazi preko partnera. ------------- nastoji da nađe partnera koji voli dom i porodicu, a može i dobro materijalno da je obezbedi. Ne sarađuje, ne pomaže, preuveličava teškoće, stalno se povlači. Ne voli da se eksponira. Ali u dubini žudi za popularnošću ili funkcijom jer ima prirodni osećaj da privuče mase. Privlači vodene tipove.
Rak je simbol porodice, pa se smatra povoljnim znakom kada se nađe na Descendentu. Možemo da očekujemo da će se osoba mnogo dublje emotivno vezati za partnera, nego što je to bio slučaj sa Blizancima. Moguće je da je žena već bila trudna kada je brak sklopljen, a i ako nije, porodica se širi ubrzo po venčanju. Ako je vladar Raka, Mesec, loše položen i aspektovan, doneće ozbiljne svađe pod uplivom emocija.

   LAV NA VRHU SEDME KUĆEOvo nije najsrecniji pokazatelj za brak, jer lav nema smisla za onos sa drugom stranom - buduci da je on centar oko koga se sve vrti. Ovaj olozaj zahteva jednu apsolutnu ljubav i partner ove osobe je kao kralj. Dominantan partner, sto je narocito nezgodno u muskom horoskopu, jer je muskarac sam po sebi sunce pa se te izmenjene uloge teze podnnose. U zenskom horoskopu moze pokazati da ona nalazi muza po uzoru na oca, i da jojje rlo vazna oceva saglasnost sa njenim izborom. Ovo je dobra kombinacija za javne nastupe, na pozornici, gde ce osoba iti pod svetlom reflektora. U meri u kojoj se osoba daje javnosti imajuci paznju publike, u toj meri je partner manje dominantan,a sam odnos skladniji........osoba je arogantna, pati od manije veličine, ali često takva i uspeva u javnosti. Od partnera očekuje potpunu odanost i teško pristaje na kompromise. Prisutna je doza tvrdoglavosti, a to može da stvori probleme, jer su joj potrebni oni koji joj odobravaju. Privlači vatrene tipove.
Vrh sedme kuće u znaku Lava opisuje partnera kao dominantnu osobu, koja voli uvek da bude u centru pažnje. U ekstremnim slučajevima partner je arogantna osoba, koja pati od manije veličine. S obzirom da je u ovom slučaju Ascendent u znaku Vodolije, a Vodolija je simbol razvoda i slobode, ovo nije kombinacija koja garantuje stabilnost, iako je Lav fiksni znak. Lakše je ako je u pitanju ženski horoskop, jer će muškarac teže podneti ženin autoritet. Ženi je otac uzor pri izboru partnera.


   DEVICA NA VRHU SEDME KUĆE Ovaj vrh cesto moze ukazati na razvod jer je devica promenljiv znak, ali to nije obavezno. Partner je znatno racionalniji i proracunatijiod natusa, pa to moze stvarati probleme. Brak iz racuna, narocito ako su neptun ili jupiter lose postavljeni. Partner je pametan, ali nije lep i pre svega moze se opisati kao obican. Brak prerasta u svakodnevnicu i naviku, sto ne negira stabilnost odnosa, narocito ko je merkur dopbro postvljen......u braku, od partnera previše traži. Traži sigurnost i može da se desi da rano stupi u brak. Postoji mogućnost dva braka, od kojih će drugi biti srećniji, jer sa zrelošću postaje realnija. Da ne očekuje mnogo zauzvrat dok ne savlada umetnost davanja. Naginje zemljanim tipovima, onima koji će je kritikovati.
Devica je pormenljiv znak, pa vrh sedme kuće u Devici može biti pokazatelj promene u braku, odnosno razvoda. Ipak, manje je opasan od ostalih promenljivih znakova. Devica je analitičan znak, pa partnera opisuje kao osobu koja je u brak ušla nakon detaljne analize činjenica koje idu u prilog braku i onih koje su protiv. S obzirom da je u ovom slučaju Ascendent u Ribama, partner je mnogo proračunatiji od vlasnika horoskopa. Međutim, ako je Neptun, kao vladar Ascendenta, loš, onda vlasnik horoskopa u brak ulazi zbog interesa. Kako Devicom vlada Merkur, on će nam dalje opisati situaciju u braku.

 VAGA NA VRHU SEDME KUĆE ima prirodnu potrebu za partnerom. Postavlja visoke zahteve, stalno prosuđuje. Potreban je ljubazan i prijatan bračni partner. Ali često nađe - "onakvog kakav je". Ne voli svađe, ima lepe manire. U javnosti je stabilna i proračunata, društveno i socijalno orijentisana. Privlači vazdušne tipove. Je prirodan polozaj,naglasava sve osobine vage, pa je naglasena bracna sudbina. Sve konacno zavisi od pozicije venere.
Vaga je prirodni signifikator braka, pa kada se nađe na vrhu sedme kuće naglašava važnost bračne priče. Partner je ljubazan, ne voli svađe i ima lepe manire. Venera, koja vlada znakom Vage, reći će nam kako će se bračna situacija razvijati.

ŠKORPION NA VRHU SEDME KUĆEOvaj polozaj govori o opasnim javnim neprijateljima. Veze i partnertva nisu stabilne. Promene i svadje u braku. Strastvene veze.Bracni partner je ljubomoran. Mora se gledati polozaj marsa...... partnerstva su joj dosta nejasna. Osoba je stabilna i ima ukorenjene navike, i ako nađe komplementarnog partnera veoma će dugo ostati u braku, zbog svoje urođene odanosti, ali mora kontrolisati svoju ljubomoru. Traži stalno dokazivanje. Ceni vernost, odanost. Ima opasne neprijatelje. Privlači vodene tipove.
Škorpion na vrhu sedme kuće stavlja akcenat na strast u braku. Međutim, kako strast jenjava, tako svađe postaju sve češće, a ljubomora sve jača. Škorpion je analogan osmoj kući, kući smrti, pa može da ukaže na “smrt” braka. Definitivan zaključak o sudbini braka izvući ćemo iz položaja i aspekata Marsa, koji vlada Škorpionom. Pogledaćemo i Plutona, s tim što moramo imati u vidu da se on izuzetno sporo kreće, pa godinama boravi u istom znaku.

 STRELAC NA VRHU SEDME KUĆE Moze doneti srecan brak. Ali se moraju gledati i ostali faktori. Partner je vezan za inostranstvo i csto imucan., a narocito ako je jupiter dobro postavljen. Osoba lako dobija parnice u slucaju sudjenja, a ukoliko to drugi faktori dopuste Ovo bi mogao iti znak za uspesnog i poznatog advoata, zbog rirode 7 kuce. .......ne obraća pažnju na tuđe mišljenje, brak je samo instrument za postizanje ciljeva. Teško se vezuje za jednu osobu. Što više slobode bude imala u braku, to će biti srećnija, pa će onda i taj brak duže trajati. Mogućnost više brakova. Ali partnere voli i poštuje, trudi se da ga zadovolji. Kako voli da uzme tako i voli da da. Privlači vatrene tipove.
Vrh sedme kuće u znaku Strelca može doneti brak sa osobom iz inostranstva, a kako znakom Strelca vlada Jupiter, planeta bogatstva, partner može biti i bogat. U svakom slučaju, ovo može biti sretan znak za brak, ako je Jupiter dobro položen i aspektovan. Međutim, Strelac je promenljiv znak, a u lošim aspektima Jupitera, moral je ugrožen, pa su moguće veze tokom braka.
JARAC NA VRHU SEDME KUĆE je tezak za saradnju, živi povučeno, ima malo kontakata, veze se kidaju. Brak sa zakašnjenjem ili ne može da nađe zrelog partnera koji će je učiniti sigurnom. Na neki način ograničava partnera, ali bi se isto tako moglo njoj da se dogoditi. Melanholična je, želi naklonost ali je sumnjičava kada joj se neko ponudi, prikriva svoja osećanja. Niti lako daje, niti lako uzima. Njeni neprijatelji su joj kamen spoticanja u životu. Privlaci ozbiljne, zemljane tipove.
Ovo nije los znak za brak. Ovo je jedan od faktora koji opisuje stabilan i trajan brak. Osoba od partnera ocekuje stabilnost, a da li ce to dobiti bice pokazano kroz saturnaa. Partner je cesto osoba od karijere. Ovo je los znak za vodjenje svih pravnih sporova.
Od vernog i ozbiljnog Jarca na vrhu sedme kuće možemo očekivati stabilan i trajan brak. Jedino je problem što osoba s Ascendentom u Raku reaguje emotivno, a Descendent u Jarcu govori o hladnom i teškom partneru. Međutim, tek na osnovu pozicije Saturna, koji vlada znakom Jarca, možemo izvući sigurniji zaključak o kvalitetu i trajnosti braka.

VODOLIJA NA VRHU SEDME KUĆE je nekorektna ili neobična u partnerstvu, bez predrasuda je. Traži intelektualca partnera s kojim može da bude pravi prijatelj, koji će joj omogućiti slobodu. Voli da dominira, ali joj se često desi suprotno. Usponi i padovi u braku, pa i razvod. Slobodan brak. Privlači vazdušne tipove.

Ovo nije povoljan znak za brak, jer je vodolija edan od najmanje tipicnih znakova za braki stabilnost. Stoga razvodi su cesti, ali i brakovi sa razvedenim osobama. Originalan javni nastup. Iznenadna popularnost. Razvod sudsim putem.
Vodolija na vrhu sedme kuće nije povoljan znak za brak, jer je upravo ona znak razvoda. Povoljnije je ako se u brak ulazi s razvedenom osobom ili ako partneri žive u vanbračnoj zajednici. Detaljniju sliku braka daće nam Uran, a donekle i Saturn, koji vladaju znakom Vodolije.
za tebe bi najbolje bilo da zivis u slobodnom braku,znaci nikakvo potpisivanje ne dolazi u obzir!


RIBE VRHU SEDME KUĆE imaju haos u braku ili javnom životu. Obično nalazi partnera na osnovu emocija, a ne razuma. Partneri su obično nepraktični, idealisti, neko kome će pružiti svoje saosećanje i podršku, to može biti čak i alkoholičar ili neko ko je hendikepiran. Tuga u braku je izvesna. Dobro i uravnoteženo prosuđivanje moglo bi pomoći da izađe na kraj sa izvesnom dozom lakovernosti. Privlači, mekane, vodene tipove.
Nisu skladan znak za brak, budui da je brak legalna veza, a ribe teze tajnosti. Naravno tajne veze su moguce u braku i ovo je jedan od indikatora tako necega. Ovo je i lopov na javnom mestu, a i znak da sudjenje moze biti namesteno i neposteo. Sve ovo moraju potvrditi jaci faktori, jer je ovo tek prvi ser ka cemu stvari mogu ici, ali gde ce stici reci ce pre svega neptun u ovom slucaju
Ribe, znak svega što je tajno i mutno, svakako nisu srodne simbolici sedme kuće. Kada vidimo Ribe na vrhu sedme kuće, možemo posumnjati na tajne veze u braku ili na tajni ulazak u brak. U svakom slučaju, da li ova pretpostavka ima osnova reći će nam vladari Riba, pre svega Neptun, ali i Jupiter.

 :pletesilvestra:
Vrlo me zanimaju kuce braka i djece u mojoj natalnoj karti. Da li mi moze tko to detaljnije protumaciti bila bih mu zahvalna?
Rodjena san 02.08. 1984 u 01:35 U Splitu.
Pozdrav

galaksija:
Zavisi sto sve zelis?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica