Forum-OPP
Kolovoz 20, 2014, 14:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć KONTAKT Igre Pravila Contact Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Nagradna igra - Najdraži kolač!  (Posjeta: 10394 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« : Ožujak 29, 2008, 21:17 »

Traži se slikica i recept vašeg najdražeg kolača, recept i slikica ne moraju biti original vać smiju biti skinuti sa neta.

Ali u postu se mora nalaziti i slikica i recept!

Niste ograničeni brojem postova tj kolačića  ali samo dva odaberite koja ulaze u izbor za nagradu!

Nagrade:   I    50 karmica
               II    30 karmica
              III    20 karmica

Ostalima po 10karmica za sudjelovanje!

Nagradna igra traje do 12.04. u ponoć!
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2008, 12:56 KSANIJA » Evidentirano

Sun
*teta iz klaonice*
Ovisnik
*******

Karma: +9562/-3
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 30142

Thank You
-Given: 156
-Receive: 177


Awards
« Odgovor #1 : Ožujak 29, 2008, 21:31 »

SACHER TORTA

http://www.sisifranz.com/wp-content/800px-sachertorte_dsc03027.JPG
Nagradna igra - Najdraži kolač!


recept:

Sastojci:
130 g šećera
6 jaja
100 g brašna
35 g kakaa u prahu
40 g očišćenih badema
cimet u prahu
100 g maslaca

Za kremu i glazuru:
marmelada od marelica
200 g šećera
20 g kakaa u prahu
čokoladne mrvice (za garniranje)


Opis:
Omekšali maslac pjenasto izradite sa šećerom, kakaom, malo cimeta i 6 žumanjaka. Napravite snijeg od 6 bjelanjaka i dodajte ga smjesi od žumanjaka i maslaca.
Primiješajte 80 g brašna i bademe koje ste prethodno popržili i usitnili.
Kalup za tortu zamastite maslacem i pobrašnite.
Ulijte tijesto i pecite 40 minuta na 160-180°c. 2-3 žlice marmelade izradite s 50 g rastopljenog šećera dok ne dobijete tekuću želatinu. Za glazuru, 150 g šećera kojeg ste pomiješali s malo vode rastopite na slaboj vatri, ali pazite da se ne karamelizira. Rastopljenom šećeru dodajte kakao i promiješajte. Tako dobivenu kremu držite na toplom da ostane mlaka.
Pečeni biskvit izvucite iz pećnice i pustite da se ohladi. Tortu natopite želatinom od marelica pa je jednakomjerno prelijte glazurom od kakaa. Glazura će hlađenjem postati polutvrda. Stranice torte ukrasite čokoladnim mrvicama. Na kraju, pomoću vrećice za ukrašavanje tortu možete ukrasiti bijelom glazurom.


dobar tek!
Evidentirano

ja ne svijetlim, ja sijevam
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #2 : Ožujak 29, 2008, 21:53 »

Dimnjaci




Sastojci:

Za 18 svitaka:
12 dag sirovog marcipana
10 dag šećera u prahu
3 dag brašna
4 bjelanjka
1/2 žličice cimeta u prahu
naribana korica 1/2 limuna
4 žlice slatkog vrhnja

10 dag masne čokoladne ocakline
1/4 l slatkog vrhnja

za lim: maslac, brašno

Priprema:

Miješajte bjelanjke, šećer, marcipan, brašno, cimet i limunovu koricu da dobijete glatku smjesu. Ostavite je preko noći u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Dva lima za pečenje debelo namažite maslacem i pospite brašnom.
U tijesto umiješajte vrhnje, ravnomjerno ga razvucite na oba lima i pecite 3 do 4 minute na srednjoj prečki da postane svijetli-smeđe. Kolutićem za rezanje tijesta narežite ispečeno tijesto na kvadrate 11 x 11 cm. Vratite tijesto u pećnicu da kvadrati postanu prhki i smeđi. Još vruće vadite odmah iz lima i zavijte oko debele drške drvene kuhače. Rubove stisnite, skinite svitak sa drške i pustite da se ohladi. Premažite svitak otopljenom ocaklinom, pa ih s oba kraja napunite tučenim slatkim vrhnjem.
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #3 : Ožujak 29, 2008, 22:02 »

Torta od jagoda i badema



Sastojci:

Biskvit
-75 g brašna
-Prašak za pecivo
-50 g gustina
-3 jaja
-100 g šećera

Krema
-700 g jagoda
-300 g jogurta
-70 g badema
-350 g slatkog vrhnja
-130 g šećera
-2 vanilin šećera
-Želatina

Priprema:

Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode. Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snjeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati. Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peći, u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta.

Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmješati sa 75 g šećera. U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina u hladnoj vodi i polako umješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda.
Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga krmom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera.
Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na šnice te naslagati po sredini torte.
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
Sun
*teta iz klaonice*
Ovisnik
*******

Karma: +9562/-3
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 30142

Thank You
-Given: 156
-Receive: 177


Awards
« Odgovor #4 : Ožujak 29, 2008, 22:05 »

TIRAMISU



Sastojci:
-2 jaja
-tri četvrt šalice šećera
-pola šalice jake crne kave
-četvrt šalice likera Amaretto di Saronno
-250 g sira mascarpone
-18 piškota
-3-4 dl tučenog slatkog vrhnja
-pola žličice gorkog kakaa

Priprema:
1.Na pari tucite 2 jaja, četvrt šalice kave i pola šalice šećera (1 šalica=2 dl). Kad se smjesa zgusne maknite je s vatre i ohladite.

2.Preostali šećer umiješajte u kavu. Kad se smjesa ohladila dodajte joj sir i dobro sve izmiješajte da postane glatko.

3.U kavu s dodatkom likera Amaretto di Saronno močite piškote i slažite ih na prikladan tanjur. Preko njih premažite priređenu kremu, a na nju stavite drugi sloj piškota koje ste takoder umočili u kavu.

4.Ukrasite debelim slojem tučenog vrhnja po kojem ste posuli kakao.


Evidentirano

ja ne svijetlim, ja sijevam
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #5 : Ožujak 29, 2008, 22:09 »

Schwarzwald torta



Za pripremu Shcwarzwald torte potrebni su sljedeći sastojci:

Za tijesto:

    * 125 g pšeničnog brašna,
    * 10 g kakao praha,
    * malo praška za pecivo,
    * 50 g sećera,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * prstohvat soli,
    * 100 g maslaca ili margarma.

Za biskvit:

    * 4 jaja,
    * 2 žlice vrele vode,
    * 100 g šećera,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * 75 g pšeničnog brašna,
    * 30 g  Gustina,
    * 10 g kakao praha,
    * malo mljevenog cimeta,
    * 1/2 žličice praška za pecivo.

Za nadjev:

    * 750 g očišćenih višanja,
    * 75 g šećera,
    * 30 g Gustina,
    * 3 žlice višnjevače,
    * 0,75 l  slatkog vrhnja ili 4 vrećice šlag pjene,
    * 50 g šećera u prahu,
    * 1 vrećica vanilin sećera,
    * 3 vrećice Dr. Oetker Kremfix-a.

Za ukrašavanje:

    * 30 g grubo ribane čokolade.

Postupak pripreme Shcwarzwald torte

Tijesto

Pomiješajte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo te prosijte u posudu za miješenje. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i maslac.
Sastojke mutite mikserom  prvo najmanjom a zatim najvećom brzinom, na kraju izlijte sadržaj na radnu površinu.
Ako se lijepi, ostavite ga da odstoji malo na hladnom. Tijesto razvijte valjkom za tijesto (oklagijom) i položite ga na dno podmazanog kalupa.
Izbodite ga više puta vilicom i stavite da se peče.
Zagrijati pećnicu i peći 15 minuta na 200 - 220'C.
Nakon što se tijesto ispeklo, uklonite obruč s kalupa, ostavite kolač da se ohladi i položite na tanjur.

Biskvit

Pjenasto izmutite jaja s vrelom vodom muteći oko jedne minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, postepeno dodajte u smjesu od jaja i mutite još
2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakao prahom, cimetom i praškom za pecivo. Prosijte pola ove količine na smjesu od jaja, mutite mikserom najmanjom brzinom,
potom dodajte ostatak mješavine brašna. Izlijte u podmazan i brašnom posuti kalup.
Zagrejati pećnicu i pećl 25 - 30 minuta na 170 - 200'C.
Kada je biskvit pečen, uklonite obruč kalupa i ostavite ga da se ohladi.

Nadjev

Pomiješajte očišćene višnje sa 75 g šećera i ostavite ih malo da odstoje, kako bi pustile sok. Stavite ih na vatru da kratko praključaju,
stavite ih da se ocijede i ohlade, i odmjerite 250 ml (1/4 l) soka (eventualno dopuniti vodom).
Pomiešajte Gustin s 4 žlice tog soka, ostatak soka stavite da se kuha. Kad proključa, skinite sok s vatre i dodajte stalno miješajući umućeni Gustin.
Vratite na kratko na vatru da zavri, dodajte višnje i ostavite da se smjesa ohladi. Dodajte 25 g šećera i višnjevaču. Umutite slatko vrhnje ili šlag sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i Kremfix-om.

Torta

Na tijesto prvo nanesite polovicu smjese od višanja, pa preko toga premažite 1/3 šlaga.
Biskvit presijecite vodoravno, tako da dobijete 2 kore. Jednu koru stavite preko šlaga, lagano pritisnite i nanesite ostatak smjese od višanja.
Premažite polovicom preostalog šlaga i pokrijte drugom korom. Nanesite preostali šlag, polazeći od rubova, u obliku kupole.
Posipajte tortu odozgo i sa strane grubo ribanom čokoladom.

Gotovu Shcwarzwald tortu možete ostaviti u zamrzivač da se malo stegne, narezati na kriške i servirati.
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #6 : Ožujak 30, 2008, 01:29 »

Pijesak torta



1,5 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
2 pudinga od čokolade
3 čaše od jogurta šećera
37,5 dag margarina
3 vanilin šećera
30 dag keksa
30 dag oraha
30 dag kokosa


Ovo je već legendarna torta koja se ne peče i ja je pravim ovako:
U 0,5 l mlijeka skuhati 2 pudinga od čokolade sa 1 čašom šećera.U vruče umiješati 12,5 dag margarina.
Dodati 1 vanilin šećer i mljeveni keks.

U 1 l mlijeka skuhati 4 pudinga od vanilije sa 2 čaše šećera.
U vruče umiješati 25 dag margarina.
Masu prepoloviti i u jedan dio dodati 1 vanilin šećer i kokos brašno,a u drugi dio dodati 1 vanilin šećer i mljevene orahe.

U kalup za tortu redati navedenim redom ove mase jednu na drugu.Ohladiti u hladnjaku ,otvoriti kalup i ukrasiti tortu šlagom.

Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
xnet
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5277/-15
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 17652

Thank You
-Given: 96
-Receive: 46


Lud, zbunjen, normalan ....


WWW Awards
« Odgovor #7 : Ožujak 30, 2008, 07:24 »

Boem kocke

http://i153.photobucket.com/albums/s227/xnet0822/Kolac01-150.jpg
Nagradna igra - Najdraži kolač!

Tijesto: 10 bjelanjaka
40 dag šećera
10 dag čokolade u
prahu ili 5 dag kakaa
15 dag brašna
15 dag oraha

Krema: 10 žumanjaka
30 dag šećera
10 dag brašna
5 dl mlijeka
12,5 dag margarina

Glazura: 10 dag čokolade
4 žlice ulja

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodavati šećer i u gustu smjesu lagano umiješati čokoladu, brašno i orahe. Na aluminijskoj foliju ili na masnom papiru ispeći 6 kora.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer i brašno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin i sve još jednom dobro izraditi. Kore premazati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolač preliti čokoladom glazurom.

Priprema glazure: Rastopiti čokoladu i ulje na pari i preliti ohlađeni kolač.





Evidentirano

Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
xnet
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +5277/-15
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 17652

Thank You
-Given: 96
-Receive: 46


Lud, zbunjen, normalan ....


WWW Awards
« Odgovor #8 : Ožujak 30, 2008, 08:11 »

Jelačić kocke

http://i153.photobucket.com/albums/s227/xnet0822/untitled-5.jpg
Nagradna igra - Najdraži kolač!

Sastojci :

Za biskvit :
180 g šećera
180 g oraha
90 g kakao praha
6 žumanaca
6 bjelanaca

Za kremu:
100 ml mlijeka
350 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja

Za preljev:
300 g čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja

Žumanca i šećer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C.
Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite u hladnjaku i narežite na ploške.

Savjet:
Budući da mlijeko s čokoladom morate dobro ohladiti, možete kolač ostaviti nekoliko sati u hladnjaku.

Evidentirano

Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #9 : Ožujak 30, 2008, 12:19 »

Bijela pita

http://i180.photobucket.com/albums/x201/domacica/belapita.jpg
Nagradna igra - Najdraži kolač!


TIJESTO: 40 dkg glatkog brašna
15 dkg margarina
18 dkg šećera
na vrhu noža praška za pecivo
2 jaja
5 žlica konjaka

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Ostaviti cca 1 sat u hladnjaku. Podijeliti na 4 dijela, razvaljati kore na masnom papiru i peći svaku koru na cca 150-160 stupnjeva (ovo je za ventilatorsku pećnicu) na obrnutoj strani lima za pečenje otprilike 10 minuta. Pazite da vam rubovi kora jako ne potamne.
Ova količina je za onaj veliki lim iz pećnice.

KREMA: 0,75 dl mlijeka
30 dkg šećera
1 vanili šećer
5 žlica oštrog brašna
5 žutanjaka

Zakuhati 0,5 dl mlijeka sa šećerom i vanili šećerom. Posebno izmiksati žutanjke, 0,25 dl mlijeka i 5 žlica brašna. U ovu smjesu lagano uliti zakuhano mlijeko i dalje kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne (ja to sve radim mikserom). U
ohlađeno dodati 15 dkg putra. Filati. Kore prije filanja premazati mlijekom.

Na složenu pitu stavite neki teret (npr. veću knjigu ili lim na kojem ste pekli kore) i ostavite tako u hladnjaku do idućeg dana. Prije rezanja posipati štaub šećerom. 
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
rivera
Ovisnik
*******

Karma: +3378/-3
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3495

Thank You
-Given: 98
-Receive: 75



Awards
« Odgovor #10 : Ožujak 30, 2008, 12:24 »

megy, bijela pita me upravo podsjetila na bivšeg dečka, to mu je najdraži kolač i nitko ga ne radi bolje od njegove bake, kako kaže....


Ksanija, uključujem se u nagradnu igru jer obožavam kolače, samo moram odlučiti koji su mi najdraži..

do kada traje nagradna igra??
Evidentirano
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #11 : Ožujak 30, 2008, 12:54 »

   Nagradna igra traje do 12.04. u ponoć 
Evidentirano

Flekica
ex cvjetić
Mudrica
*****

Karma: +328/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 671

Thank You
-Given: 9
-Receive: 4


~crveni obraščići


Awards
« Odgovor #12 : Ožujak 30, 2008, 14:50 »

                                             Kinder Pingvin kolač 

http://img149.imageshack.us/img149/251/kinderpingvinfo1.jpg
Nagradna igra - Najdraži kolač!




Sastojci

Za biskvit x 2 :
3 žumanjka
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice tople vode
1 vrhom puna žlica gorkog kakaa u prahu
1/2 vrećice praška za pecivo
1 rebro tamne čokolade ( ribane )
2 pune žlice glatkog brašna
Za kremu :
1/2 litre slatkog vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu
1/2 dl mlijeka
3 1/2 pune žlice šećera
Glazura :
200 g mliječne ili tamne čokolade ( najbolja je s 72 % kakaa )
100 g margarina
2 žlice vode
1 žlica ulja


Priprema:

Priprema biskvita :

Žumanjke pjenasto umutiti s 3 žlice šećera. Dodati 3 žlice tople vode, prašak za pecivo, brašno, kakao, naribanu čokoladu i na kraju lagano umiješati snijeg od tri bjelanjka. Smjesu dobro izmiksati da se poveže.
Tepsiju malo nauljiti i obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu lagano izliti u tepsiju preko pek papira i peći oko 10 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Dok se smjesa peče, postupak ponoviti za drugu biskvitnu koru.
Pečeni biskvit izvaditi iz tepsije pomoću pek papira, u tepsiju poslagati drugi pek papir, izliti pripremljenu smjesu za drugu biskvitnu podlogu i peći po istom postupku.
Pečeni biskvit odvojiti od pek papira, odstraniti nožem nejednake tanje krajeve i slagati na tanjur za posluživanje.

Priprema kreme :

Želatinu u prahu preliti s 4 žlice hladne vode ( prema uputama na pozadini vrećice ) i ostavit da nabubri. Kad nabubri dodati joj 1/2 dl ili 1 dl mlakog mlijeka i sve izmiksati u pjenicu.
Slatko vrhnje za šlag istuči u čvrst snijeg i tek tada dodati šećer. Još miksati oko 2 minute, a tek onda dodati smjesu sa želatinom. Miksati dok se smjesa ne poveže i staviti na 30 minuta u hladnjak da se malo stisne.

Priprema glazure :

Čokoladu i margarin natrgatina kockic i rastopiti na pari. Dodati vodu i ulje i zamiješati. Skinuti s vatre.

Priprema kolača :

Na jednu biskvitnu podlogu premazati s polovicom stvrdnute kreme. Preliti s malo čokoladne glazure. Ostaviti u zamrzivaču oko 15 minuta da se glazura stisne, ili u hladnjaku oko 30 minuta. preko stvrdnutog sloja glazure premazati ostatak kreme, preklopiti biskvitom i izliti čokoladnu glazuru po biskvitu.
Kolač staviti u hladnjak do sutradan.


Posluživanje:
Ukrasiti naribanom bijelom čokoladom.

Moja mama ovaj kolač napravi za prste polizat.

Završni izgled ovoga kolača:
http://img182.imageshack.us/img182/7137/b1d2361651392ce10361de5gj2.jpg
Nagradna igra - Najdraži kolač!



Evidentirano

~Život je zavežljaj malih stvari.
Flekica
ex cvjetić
Mudrica
*****

Karma: +328/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 671

Thank You
-Given: 9
-Receive: 4


~crveni obraščići


Awards
« Odgovor #13 : Ožujak 30, 2008, 14:51 »

SunShine odabrala si SACHER TORTu meni najdražu. 
Evidentirano

~Život je zavežljaj malih stvari.
rivera
Ovisnik
*******

Karma: +3378/-3
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3495

Thank You
-Given: 98
-Receive: 75



Awards
« Odgovor #14 : Ožujak 31, 2008, 12:52 »

Mousse au chocolate

   


Sastojci:

100g pšeničnog brašna,
25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba,
3 žličice Dr. Oetker Orginal Backin praška za pecivo,
125g šećera,
Dr. Oetker vanilin šećer,
prstohvat soli,
3 jaja,
125g maslaca ili margarina.
Mousse au chocolate krema za torte


Priprema tijesta:   

Pomješajte u zdjeli 100g pšeničnog brašna, 25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba i 3 žličice Dr. Oetker Backin praška za pecivo. Dodajte 125g šećera i omot Dr. Oetker venilin čećera, prstohvat soli, 3 jaja i 125g omekšalog maslaca ili margarina. Uz pomoć električne mješalice 2 minute na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Ulijte ga  u okrugli kalup namaštenog dna, prekrivenog papirom za pečenje. Prethodno ugrijte pećnicu i zapečite tijesto na 180C oko 30minuta.



Upute za pripremu kreme:

Prašak za kremu istresite u zdjelu, dodajte mlijeko i slatko vrhnje i mješajte uz pomoć prvo 1 minutu na najmanjoj, a zatim 3 minute na najvećoj brzini. Mousse au Chocolate kremom premažite tijesto i poravnajte. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Prije posluživanja po žalji ukrasite šlagom ili bijelom čokoladom.



U slast!

                                                                               
Evidentirano
Sun
*teta iz klaonice*
Ovisnik
*******

Karma: +9562/-3
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 30142

Thank You
-Given: 156
-Receive: 177


Awards
« Odgovor #15 : Ožujak 31, 2008, 14:31 »

SunShine odabrala si SACHER TORTu meni najdražu. 






odlična je
Evidentirano

ja ne svijetlim, ja sijevam
megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #16 : Travanj 02, 2008, 09:29 »

Profiterole sa čokoladom


   
Sastojci:
# 3-4 jaja , zavisno o veličini
# 125 gr brašna
# na vrh noža soli
# 1 žličica šećera
# 65 + 25 gr maslaca
# 1/4 l vode
# 3/4 sladoleda od vanilije
# PRELJEV OD ČOKOLADE:
# 250 gr čokolade za kuhanje
# 1/2 čaše mlijeka25 gr maslaca
# 2 čaše slatkog vrhnja ili 2 vrećice

Priprema:
Staviti u posudu 1/4 l vode pa dodati 1 žlicu šećera, na vrh noža soli 65 gr maslaca.

Staviti posudu na štednjak i kad njen sadržaj zavrije, skloniti ju te odjednom dodati sve brašno. Miješati energično da bi se dobila glatka smjesa.

Zatim vratiti posudu na vatru i nastaviti miješati još 2 minute. Znak da je tijesto dobro pripremljeno je onda kada se počme odvajati od dna posude.

Skinuti posudu ponovo sa štednjaka, dodati smjesi jedno jaje, pa sve dobro izmiješati. Tako uraditi jedno za drugim i s ostalim jajima.

Podmazati lim i zagrijati pećnicu na 2000C. Praviti krafnice veličine oraha uz pomoć žličice koja se stalno drži čistom. Peći ih 20 minuta. Zatim ugasiti pećnicu, otvoriti ju i ostaviti unutra profiterole da se polako hlade.

Izlomiti na komadiće 250 gr čokolade i staviti ih u lonac u koji je dodano 1/2 čaše mlijeka. Ovaj lonac staviti u posudu u kojoj vrije voda i miješati dok se čokolada ne otopi. Zatim dodati 25 gr maslaca. Miješati neprestano da bi se dobila glatka smjesa. Zatim dodati slatko vrhnje.

Ovaj preljev treba stajati u toploj vodi, da bude vruć kad se njime prelijevaju profiterole.
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
sheep
Ovisnik
*******

Karma: +3002/-11
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 10610

Thank You
-Given: 26
-Receive: 1



Awards
« Odgovor #17 : Travanj 02, 2008, 14:44 »

Ledeni vjetar s voćem




POTREBNO:   

KORE:
9 bjelanjaka
30 žlica šećera
žlica octa
2 žlice oštrog brašna
KREMA:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dag margarina
1 l slatkog vrhnja
banane, jagode, kivi

NAČIN PRIPREME:  
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno. Veliku tepsiju premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom. Istresti smjesu, poravnati i peći na 150' C oko 1 sat, pa hladiti u isključenoj pećnici. Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake. Tući žumanjke sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin. Slatko vrhnje istući u šlag, a voće narezati na kolutove. Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trećinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trećinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i treću koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom. Rezati na šnite.
Evidentirano
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #18 : Travanj 08, 2008, 20:50 »

Ljetna poslastica




Sastojci
250 g   keksa Petit Beurre
3   kisele jabuke (700 g)
3   banane (500 g)
150 g   mljevenih oraha
1 žlica   ruma
100 g   šećera

Za puding kremu:
1   Puding vanilin Dolcela
2 žlice   šećera
500 ml   mlijeka
20 g   maslaca

Za šlag:
125 ml   vode
1   Šlag hit Dolcela

Priprema
U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.

Posluživanje

Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.

Savjet

Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.
Evidentirano

megy
Ovisnik
*******

Karma: +2292/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 9259

Thank You
-Given: 0
-Receive: 3


Awards
« Odgovor #19 : Travanj 08, 2008, 20:56 »

rivera , recept "Mousse au chocolate "    

sheep , tvoj isto    "Ledeni vjetar s voćem" 
Evidentirano

Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #20 : Travanj 10, 2008, 22:35 »

Još malo, još malo 
Evidentirano

jxl
Nisam znao da ću ti vječno biti greška i uspomena
moderator
Ovisnik
*****

Karma: +7797/-4
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 33812

Thank You
-Given: 19
-Receive: 166



Awards
« Odgovor #21 : Travanj 10, 2008, 22:36 »

Najbolje kolače na svijetu peće Ian-ova mama . . . Pozdraf teti Dragici 
Evidentirano

Ne kuni majko sina jedina koji pije za duše Hrvatskih ratnika...
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #22 : Travanj 10, 2008, 22:37 »

Najbolje kolače na svijetu peće Ian-ova mama . . . Pozdraf teti Dragici 


Trkni kod nje po recept i slikicu   
Evidentirano

jxl
Nisam znao da ću ti vječno biti greška i uspomena
moderator
Ovisnik
*****

Karma: +7797/-4
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 33812

Thank You
-Given: 19
-Receive: 166



Awards
« Odgovor #23 : Travanj 10, 2008, 22:46 »

teta dragica peče najbolju pitu mađaricu   
Evidentirano

Ne kuni majko sina jedina koji pije za duše Hrvatskih ratnika...
Ksan
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +3683/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 18544

Thank You
-Given: 6
-Receive: 3



Awards
« Odgovor #24 : Travanj 13, 2008, 06:13 »

 
Evidentirano

 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Forum-OPP | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.932 sekundi uz 24 upita.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 3: index.croatian-utf8 (default), Modifications.croatian-utf8 (default), HidePost.croatian-utf8 (default).
Files included: 15 - 615KB. (show)
Cache hits: 13: 0.00085s for 79167 bytes (show)
Queries used: 24.

[show queries]