Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
-Given: 9
-Receive: 4
~crveni obraščići
|
 |
« : Travanj 13, 2008, 18:07 » |
|
Na Međunarodni dan borbe protiv trgovine krznom, 26. studenog, širom svijeta brojni aktivisti i prijatelji životinja upozoravaju kako se možemo odijevati i u kapute od umjetnog krzna, da bi nam bilo toplo i ugodno zimi, a da pri tom ne ugrožavamo živote niti jednog živog bića. U prirodi životinje imaju krzno koje ih štiti od hladnoće i nepovoljnih uvjeta u kojima žive. Davno prije, dok su naši preci još živjeli u spiljama, koristili su životinjsko krzno kako bi ih štitilo od hladnoće jer nisu poznavali ništa drugo što bi im moglo pružiti potrebnu zaštitu. No, u današnje vrijeme, uz toliko umjetnih materijala koji postoje u svim trgovinama širom svijeta, postavlja se moralno pitanje: Je li opravdano uzgajati i ubijati životinje isključivo radi krzna? I mnoge su poznate osobe odlučile više ne nositi pravo krzno, jer im je žao životinja koje svoj život provedu u malenom kavezu, da bi jednoga dana postale naš ukras. Neke od poznatih osoba su: Kim Bassinger, Britney Spears, Brigitte Bardot, Linda Evangelista… Ovo su životinje čije se krzno najčešće koristi i koliko ih je potrebno da bi se napravila jedna bunda: ŽIVOTINJA Br. Životinja potrebno za jednu bundu.
Lisica 10- 24 Dabar 16-20 Rakun 20-30 Oposum 30- 40 Vjeverice 100-400 Činčile 130- 200 | Ja sam protiv pravog krzna, jer možemo biti u trendu i bez njih. Jako mi je žao malih nedužnih životinja koje zbog samo njihovog krzna izgube živote... Nismo li lijepi i bez pravoga krzna?? Ljude koji životinje ubijau treba . Nemaju morala. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
~Život je zavežljaj malih stvari. 
|
|
|
john_constantine
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 377
-Receive: 104
|
 |
« Odgovor #1 : Travanj 13, 2008, 18:15 » |
|
ja sam protiv pravog krzna jer to mogu nositi samo oni koji imaju novaca.  Hm, činčile se uzgajaju radi krzna i u čemu se to razlikuje od uzgajanja kokoši, i drugih živina? samo što se činčile ne ubijaju radi mesa, već radi krzna.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
rivera
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 98
-Receive: 75
|
 |
« Odgovor #2 : Travanj 13, 2008, 18:22 » |
|
Davno prije, dok su naši preci još živjeli u spiljama, koristili su životinjsko krzno kako bi ih štitilo od hladnoće jer nisu poznavali ništa drugo što bi im moglo pružiti potrebnu zaštitu. Točno, osim toga imali su i mnogo više poštovanja prema životinjama, jako su ih cjenili jer je njihova smrt značila obilje hrane i krzna za zajednicu. Činili su posebne obrede prije nego što su kretali u lov. Ako je lov bio uspješan zahvaljivali su prirodnim silama na pomoći i odvali su počast i zahvalu ubijenoj životinji. Njihov odnos s prirodom je bio daleko prisniji nego naš danas. Neke od poznatih osoba su: Kim Bassinger, Britney Spears, Brigitte Bardot, Linda Evangelista…
Pustiti ti njih. Komu se plati, njemu se pozlati. Nisu one nikakve aktivistkinje. Samo me zanima je li umjetno krzno jednako toplo kao i pravo, te od čega se radi??  Inače, kod nas u Hrvatskoj nisu strašne zime i mislim da kod nas žene uglavnom nose bundu kao statusni simbol, to potvrđuje i činjenica što si bundu uglavnom priušte bogatije žene i naše "zvijezde", ostale mogu samo maštati o bundi.  Premda, vjerujem da ženice u Lici i Gorskom kotaru u danima najveće zime rado poželjele zaogrnuti se u toplu bundu. Ljudima koji žive u sjevernim krajevima Europe, u Sibiru i drugdje, bunda je vjerovatno najbolje i najtoplije odjevno pokrivalo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
~crveni obraščići
|
 |
« Odgovor #3 : Travanj 13, 2008, 19:49 » |
|
Kaputi s krznenim umecima za koje na etiketi piše da su od umjetnog krzna možda su napravljeni od dlake čovjekovog najboljeg prijatelja - psa. Američka skupina za zaštitu životinja izjavila je da je njezina istraga pokazala da su neki krzneni umeci, među kojima i oni na kaputima poznatih marki, napravljeni od pseće dlake. Human Society započeo je istragu nakon što je dobio dojavu jednog potrošača koji je kupio kaput s umecima od umjetnog krzna koje izgleda kao pravo. Skupina je počela kupovati kapute koje je zatim dala na analizu. Ispostavilo se da su umeci kod 24 od 25 kaputa bili od pravog krzna. Većina krzna dolazi iz Kine. (Hina) Užas... Sada sam kopala po internetu i naletjela na ovo, kako vjerovati u ono što kupujemo. Kako biti sigurni da kupujemo umjetno i da činimo pravu stvar... Više se za takve stvari ne treba nikome vjerovati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lu
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 1398
-Receive: 697
|
 |
« Odgovor #4 : Travanj 13, 2008, 20:04 » |
|
A kaj će nam uopće krzno?  Meni je sve to bez veze, pa čak i umjetno!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 U usporedbi s onim ŠTO me okružuje ja sam mlada, a u usporedbi s onima TKO me okružuje, priznajem da sam stara. 
|
|
|
|
simba
Gost
|
 |
« Odgovor #5 : Travanj 13, 2008, 20:14 » |
|
Užas... Sada sam kopala po internetu i naletjela na ovo, kako vjerovati u ono što kupujemo. Kako biti sigurni da kupujemo umjetno i da činimo pravu stvar... Više se za takve stvari ne treba nikome vjerovati. Prije svega, po cijeni. A kada dođeš kući, izvuci jednu dlaku i zapali. Životinjska dlaka smrdi po zapaljenoj kosi, dok je ostatak gorenja kod umjetnoga vlakna obično kuglica na vrhu. Ukoliko si pod jaknu od umjetna krzna dobila jaknu od životinjskog, najbolje je otići na inspektorat jer je to kazneno djelo (na sličan su način svojedobno otkrili jakne od psećega krzna prodavanje kao jakne od umjetna).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
simba
Gost
|
 |
« Odgovor #6 : Travanj 13, 2008, 20:19 » |
|
ja sam protiv pravog krzna jer to mogu nositi samo oni koji imaju novaca.  Hm, činčile se uzgajaju radi krzna i u čemu se to razlikuje od uzgajanja kokoši, i drugih živina? samo što se činčile ne ubijaju radi mesa, već radi krzna. Sporan je način dobivanja krzna, a ono uključuje okrutnost i nasilje kako god okreneš, i to samo u svrhu industrije luksuza. Usporedbe peradi s činčilama, je smiješno. Potreba za hranom se ne može uspoređivati sa snobovskom potrebom odijevanja.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2008, 20:21 simba »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
simba
Gost
|
 |
« Odgovor #7 : Travanj 13, 2008, 20:21 » |
|
Međutim, protiv sam sintetičkih materijala, mislim da su ona loša za našu kožu i organizam u cjelini i da bismo se trebali vratiti materijalima od biljnih vlakana.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
john_constantine
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 377
-Receive: 104
|
 |
« Odgovor #8 : Travanj 13, 2008, 20:43 » |
|
Sporan je način dobivanja krzna, a ono uključuje okrutnost i nasilje kako god okreneš, i to samo u svrhu industrije luksuza. Usporedbe peradi s činčilama, je smiješno. Potreba za hranom se ne može uspoređivati sa snobovskom potrebom odijevanja.
[/b] a istina...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
megy
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 0
-Receive: 3
|
 |
« Odgovor #9 : Travanj 14, 2008, 10:18 » |
|
Međutim, protiv sam sintetičkih materijala, mislim da su ona loša za našu kožu i organizam u cjelini i da bismo se trebali vratiti materijalima od biljnih vlakana.

|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Velika je vjerojatnost da je i ovaj tekst copy/paste sa druge stranice, a bez naznačenog originalnog izvora. Ispričavamo se autorima! Tim foruma-opp
|
|
|
Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
~crveni obraščići
|
 |
« Odgovor #10 : Travanj 16, 2008, 13:36 » |
|
Našla sam neke slike koje se dosta ružne, ali koje svjedoče o mučenju životinja radi krzna.  Umjetno krzno je OK pravo je OUT  Umjetno krzno je OK pravo je OUT
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
~crveni obraščići
|
 |
« Odgovor #11 : Travanj 16, 2008, 13:39 » |
|
Ako netko želi ( a bilo bi lijepo  ) potpišite peticiju za 'Zabrana uzgoja životinja za krzno' Ovdje je link pa... http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=140
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
~crveni obraščići
|
 |
« Odgovor #12 : Travanj 16, 2008, 13:55 » |
|
 Umjetno krzno je OK pravo je OUT  Umjetno krzno je OK pravo je OUT  Umjetno krzno je OK pravo je OUT
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Flekica
ex cvjetić
Mudrica

Spol: 
Thank You
~crveni obraščići
|
 |
« Odgovor #13 : Travanj 16, 2008, 13:55 » |
|
Mi ne volimo ovako okrutan svijet. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eddy
skoro pa velika
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 718
-Receive: 528
|
 |
« Odgovor #14 : Siječanj 09, 2009, 15:02 » |
|
Došla zima, postalo hladno. Dižem temu.
Pitanje za sve koji su protiv krzna; imate li kožne cipele? Imate li više kožnih čizma? Torba? Po čemu se to razlikuje?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
sheep
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 26
-Receive: 1
|
 |
« Odgovor #15 : Siječanj 09, 2009, 15:57 » |
|
Pitanje za sve koji su protiv krzna; imate li kožne cipele? Imate li više kožnih čizma? Torba? Po čemu se to razlikuje?
eh da, dobro ti je pitanje jer velika većina kupuje samo cipele od prave kože, za torbe mi se ipak ne čini da je toliko važno. koja je razlika između dobivanja kože i krzna? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Iris
run while you can.
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 216
-Receive: 183
|
 |
« Odgovor #16 : Siječanj 09, 2009, 16:45 » |
|
Meni je sasvim svejedno za krzno,ko ga nosi ko ne  Meni ne svida krzno ovako na izgled,nit bi ikad nosila tak nekaj  Jednom sam vodila raspravu na forumu,i postavila isto pitanje kao ti eddy,i dobila mutav odgovor. Doticna se pokusala "izvlacit" na to da ipak za kozne cipele nemoes naci adekvatnu zamjenu,odnosno da umjetna koza pusta vodu,snijeg i hladnocu dok prava ne. A da se bunda moze nadomjestit nekom drugom tkaninom koja jednako grije. Da li je istina-neznam,nisam nikad probala razliku izmedu prave il fejk bunde. Al kad pogledas,danas odes u Nike ducan,kupis olfo prave kozne tenesice,i onda ti pise "made in china".. Tak da o kvaliteti il pravoj kozi te njenom porijeklu nebi puno pricala  Znala sam masu puta naic na osobe koje nose remene od zmijske koze,novcanike il torbice,a seru protiv bunda. Mozda misle da se zmijska il necija koza raste na drvetu? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Pazite da jedete zdravo,nemojte pusit ni pit,ostanite fit,a krepajte u svakom slucaju.
|
|
|
Ramiro
RocknRolla
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 7
-Receive: 19
Al Gran Pueblo Argentino Salud
|
 |
« Odgovor #17 : Siječanj 09, 2009, 19:14 » |
|
Daj alo grinpis mir
Ima dovoljno zivotinja da se napravi budna za svakoga zivotinje su tu da sluze covijeku.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Coronados de gloria vivamos O juremos con gloria morir.
|
|
|
Zok
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 193
-Receive: 76
|
 |
« Odgovor #18 : Siječanj 09, 2009, 19:54 » |
|
nisam mrzitelj životinja ali se slažem sa ramirom.
Ako se životinje ne bi ubijale,ubrzo bi one počele ubijati ljude jer bi ih bilo previše,ali onda bi se dogodilo to da bi masovno morali ubijati te životinje.
Zar ne vidite da ionako ima puno kućnih ljubimaca koji lutaju po cesti jer ih ima previše tj. nema ih tko udomiti,i šta se događa s njima.ubija ih se.
Ono vi i ljubav prema životinjama,onda ih udomite sve da ih se nemora ubiti.
Zašto se mačke kastriraju?Da se ne razmnožavaju neželjeno ili ti previše.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eddy
skoro pa velika
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #19 : Siječanj 09, 2009, 20:13 » |
|
Ja sam apsolutno protiv raznoraznih aktivista koji farbaju sprejem bunde, gađaju jajima i uništavaju krznarske radnje.
Ovo što Iris kaže da se kožne cipele ne mogu zamjeniti istina je i za bunde. Bila sam na tih famoznih -35 i nisu baš svi stanovnici ludi da i dalje nose krzno umjesto razno raznih zamjenskih tkanina.
Ono što mi se čini kao problem je pretjerana eksploatacija. Danas skoro svaki stanovnik razvijenog svijeta ima bar nekoliko kožnih cipela ili torba, novčanika, remena... Tko si može priuštiti - imat će i više bunda. Što je životinja ugroženija, krzno je cjenjenije.
Veliko ne kažem bundama od ugroženih životinja - doduše, isto tako ne bi smjeli niti imati klavirske tipke od bjelokosti a i dalje slove kao najkvalitetnije - ali u nekoj normalnoj granici i vođenju računa o eko-sustavu, zašto ne?
Drugo je pitanje način na koji se dobiva krzno. Istina je da su metode izrazito okrutne ali samo zato jer neke zemlje zabranjuju legalan ulov i uzgoj u kojem bi bilo puno lakše kontrolirati uvjete u kojima životinje žive i kako ih se usmrćuje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Iris
run while you can.
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 216
-Receive: 183
|
 |
« Odgovor #20 : Siječanj 09, 2009, 20:16 » |
|
Vise buke ime oko toga,a vise bi trebalo biti oko lova (iz gusta),oko organizirane tucnjave pasa(sada to vise nisu samo psi),oko cirkusa gdje maltretiraju i muce zivotinje da bi zabavili ljude,i oko brdo beskorisnih stvari
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Pazite da jedete zdravo,nemojte pusit ni pit,ostanite fit,a krepajte u svakom slucaju.
|
|
|
eddy
skoro pa velika
Administrator
Ovisnik

Spol: 
Thank You
|
 |
« Odgovor #21 : Siječanj 09, 2009, 20:17 » |
|
Vise buke ime oko toga,a vise bi trebalo biti oko lova (iz gusta),oko organizirane tucnjave pasa(sada to vise nisu samo psi),oko cirkusa gdje maltretiraju i muce zivotinje da bi zabavili ljude,i oko brdo beskorisnih stvari
O daaaaaa...  Lov, borbe pasa, cirkusi - slažem se da je nepotrebno i okrutno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
sibirska pijavica
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 190
-Receive: 216
|
 |
« Odgovor #22 : Siječanj 09, 2009, 21:34 » |
|
Više je okrutno uzeti psa i onda ga na ljeto ostaviti na cesti, nego kupiti kožne čizme.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I\\\'m not mean. You \\\'re just a sissy.
|
|
|
Zok
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 193
-Receive: 76
|
 |
« Odgovor #23 : Siječanj 10, 2009, 00:43 » |
|
Drago mi je da nas ima istomišljenika
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lavica18
ex-staff
Ovisnik

Spol: 
Thank You
-Given: 54
-Receive: 37
mala slatka crvena
|
 |
« Odgovor #24 : Siječanj 10, 2009, 00:48 » |
|
A kaj će nam uopće krzno?  Meni je sve to bez veze, pa čak i umjetno! slažem se. stvarno nevidim ponatu nošenja niti pravog niti umjetnog krzna. nijedno ni drugo mi nije lijepo i nije ukusno zavidjeti......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Želimo li spoznati što ljubav jest, mora nam biti jasno da poanta ljubavi nije u voljenju nekoga ili nečega, nego u prepoznavanju sebe kao ljubavi koja voljenjem živi ono što ona istinski jest!
|
|
|
|