Forum-OPP
Svibanj 24, 2018, 01:42 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć KONTAKT Igre Pravila Contact Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Prijevoz pasa  (Posjeta: 1898 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
sanya
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +2219/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 8889

Thank You
-Given: 94
-Receive: 45Awards
« : Travanj 23, 2008, 23:27 »

vauvau.net
Ne možemo zamisliti psa današ­njice koji se neće voziti automo­bilom, stoga morate napraviti sve što je u vašoj moći da pas zavoli auto. On će za njega, na neki na­čin, postati putujuće mjesto pre­bivališta. Mnogi psi imaju poteš­koća u tijeku vožnje i zato ih na to privikavajte od malih nogu. Pr­vu vožnju pas će doživjeti već pri putovanju od uzgajača do vašeg doma. Vozite li ga na početku samo na kraća putovanja, kasnije sigurno neće biti problema.

Neka pas ima svoj stalni prostor u automobilu pokraj vozača (po mogućnosti na pod postavite neki prekrivač). Na tom mjestu obično nema propuha i najmanje se osjećaju vibracije. Suvozač mora imati dovoljno prostora za noge. Prevelikog psa smjestite na zad­nje sjedalo. Tamo neka sjedi ili leži na svom prekrivaču koji ćete podviti pod sjedalo. Bude li pas u automobilu uvijek na istom mje­stu neće biti nemiran i neće bes­potrebno 'skakati. Ukoliko je u tijeku vožnje nemiran morate ga uzicom privezati tako kratko da vas ne može doseći, ali morate paziti da se ne udavi. Moguće je kupiti i posebne metalne pregra­de koje se jednostavno mogu na­mjestiti u svaki automobil. Tako možemo vrlo lako spriječiti tešku prometnu nesreću. U tijeku vož­nje potrebno je dobro prozračivati vozilo, ali ne smijete otvoriti pro­zore toliko da pas može glavu pružiti van. Na duljem putu ne smijete zaboraviti da se u tijeku vožnje više puta zaustavite i prošetate sa psom. Psa morate vo­diti na uzici, jer je u blizini pro­metna cesta. Zasigurno ne volite parkirati svoj automobil na suncu, ali ponekad to morate učiniti. Može biti kobno ukoliko u njemu ostane vaš pas.

U ljetnim mjese­cima je za njega već nakon petnaestak minuta izrazito opasno. Kada pas teško prihvaća vožnju automobilom  možete  si  pomoći na slijedeće načine:
1.  Neka pas u autu sjedi ili leži tako da ne može vidjeti mimoilazeća stabla odnosno automobile. To je većini pasa neprijatno.
2. Čestim milovanjem i pričanjem dat ćete mu osjećaj sigurnosti.
3.  Prije vožnje  možete   mu  dati tabletu   protiv   slabosti.   Količinu mora prepisati veterinar.
4.  Izbjegavajte vožnju  unatrag.

Nemojte voziti tako da se u zavojima sve u vozilu premeće lijevo desno. Ne smijete prenaglo kočiti i prebrzo voziti.
Puno zahtjeva, zar ne?
Još samo sitnica - poradi vlastitog zdravlja odučite se od pušenja, i... svaki koliko toliko normalan pas će se u tijeku vožnje osjećati dobro.

Moja Biba nazalost nije naucena se voziti autom a i onih nekoliko puta koliko se vozila, nije bas bila odusevljena :joj ne
Ali znam da ima pasa koji se OBOZAVAJU vozit!
« Zadnja izmjena: Travanj 23, 2008, 23:30 sanya » Evidentirano

Whoever said \\\"Diamonds are girls best friend\\\" never owned a dog <3
sanya
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +2219/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 8889

Thank You
-Given: 94
-Receive: 45Awards
« Odgovor #1 : Travanj 23, 2008, 23:29 »

Pas i željeznica
Ukoliko nemate automobil ili se više volite voziti vlakom, sa so­bom možete povesti i psa. Psi se mogu voziti vlakom ukoliko imaju brnjicu, ako su na uzici i cijepljeni protiv bjesnoće.

Manje pse mo­žete nositi u košari. Za psa obič­no treba platiti pola cijene karte.

Dobro je ukoliko se suputnici sla­žu s nazočnošću psa. Pse obič­no ne puštaju u restoran vagone i turističke vagone za spavanje. U prave vagone za spavanje ipak mogu ući uz odgovarajuću do­platu. U inozemstvu imaju u ne­kim vlakovima i posebne odjeljke za pse. Iako se samo po sebi razumije, da pas na željezničkoj stanici mora biti privezan uzicom.
    
Evidentirano

Whoever said \\\"Diamonds are girls best friend\\\" never owned a dog <3
sanya
ex-staff
Ovisnik
*****

Karma: +2219/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 8889

Thank You
-Given: 94
-Receive: 45Awards
« Odgovor #2 : Travanj 23, 2008, 23:30 »

Putovanje zrakoplovom
Neke avionske kompanije dopu­štaju putovanje pasa u putničkom dijelu zrakoplova ako životinja nije teža od pet kilograma. Puto­vanje sa psom moramo unaprijed dojaviti kako se ne bi dogodilo da u avionu bude previše četveronožaca odjednom.

Manjeg psa smjestite u torbu koja ne pro­pušta, jer u tijeku leta pas mora biti u torbi. Iznimka su, naravno, psi vodiči slijepih osoba, koji mogu biti uz svojega gospodara. Veći psi se pak moraju voziti u prostoru za prtljagu u posebnim kavezima čije su dimenzije odre­đene međunarodnim propisima o avionskom prometu.

Kod nekih avio-kompanija vožnja manjih pasa je besplatna dok je druge naplaćuju. Kavez svugdje treba platiti, kao i kartu za većeg psa. Cijena je uvjetovana težinom psa. Vrsne kompanije se u tijeku

dugih letova pobrinu za pse, na­hrane ih i napoje. Psi se mogu voziti na svim avionskim linijama, a također i na čarter letovima.
Evidentirano

Whoever said \\\"Diamonds are girls best friend\\\" never owned a dog <3
 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Forum-OPP | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.656 sekundi uz 27 upita.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 3: index.croatian-utf8 (default), Modifications.croatian-utf8 (default), HidePost.croatian-utf8 (default).
Files included: 15 - 616KB. (show)
Cache hits: 12: 0.00195s for 76572 bytes (show)
Queries used: 27.

[show queries]